6.7 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021
Array

Absolvenții nu mai vor șomaj. În acest an mai puține dosare depuse la ALOFM

Absolvenții nu mai vor șomaj. În acest an mai puține dosare depuse la ALOFM

 A expirat perioada de depunere a dosarelor pentru ca absolvenții să beneficieze de șomaj. Notele mari la examene sau poate chiar găsirea imediată a unui loc de muncă a făcut ca în acest an numărul tinerilor care să vină la Agenția pentru ocuparea forței de muncă să fie mult mai mică comparativ cu anii din urmă.

Abia ieșiti de pe băncile instituțiilor de învățământ, absolvenții nu au mai făcut rând la sediile Agențiilor pentru ocuparea forței de muncă ci la Universități sau Postliceale, bazați că după terminarea studiilor sau chiar din timpul lor se vor angaja și vor câștiga bani.

Astfel se face că la Pașcani de exemplu, numărul absolvenților care solicită șomaj este de 77 comparativ cu 150 de persoane în anul 2016.

Viitorii șomeri absolvenți vor primi în următoarele șase luni câte 250 de lei, lunar. Adevărat este că aceștia se vor alătura celor aproape 12.500 de persoane deja înregistrate în evidențele instituției ca fiind în căutarea unui loc de muncă. Dintre aceștia doar 929 de persoane benefiază de indemnizaţia stabilită prin lege.

În aceste zile, Agenția pune la dispoziție peste o mie de locuri de muncă în județ.

Oferta cuprinde 85 de locuri de muncă pentru cei cu studii superioare şi 917 posturi pentru persoanele cu studii medii sau minime. Sunt disponibile 380 de posturi în servicii, dintre care 72 în hoteluri şi restaurante, respectiv 93 în comerţ, dar și 193 de posturi în confecţii, 216 în construcţii, 196 în industrie. În domeniul sănătate şi asistenţă socială sunt vacante două posturi, iar în agricultură şi silvicultură, 16.

Amintim că șomerii au ocazia să beneficiaze de toate serviciile oferite de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, inclusiv de cursuri de formare profesională gratuite, fără însă a mai primi indemnizaţie.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI