More

  Absolvenții de liceu susțin probele digitale

  Array

  O nouă săptămână debutează cu o altă probă din cadrul examenului de Bacalaureat. De azi, 21 până pe 24 iunie cei aproape o mie de absolvenţi de liceu din Paşcani, Târgu Frumos şi Hîrlău susţin competenţele digitale.

  O nouă zi cu emoţii pentru absolvenţii claselor a XII a. Astăzi, începând cu ora 13.00 a început evaluarea competenţelor digitale. La această probă elevii şi-au arătat îndemânarea în folosirea sistemelor de calcul, utilizarea computerului şi ordonarea fişierelor, folosirea textelor sau tabelelor în format electronic, dar şi cunoaşterea mijloacelor moderne de comunicare.

  După 90 de minute elevii au fost evaluaţi, iar în funcţie de punctaj s-au acordat calificative.
  În urma acestei probe candidaţii primesc un certificat de atestare a competenţelor digitale, pe care în funcţie de punctajul obţinut se trece nivelul de competenţă astfel: între 11 – 30 puncte utilizator începător, 31 – 55 utilizator de nivel mediu, 56 – 74 avansat, iar între 75 – 100 utilizatorul este considerat experimentat. Dacă obţin sub 10 puncte, absolvenţii vor primi un certificat, însă se va trece doar punctajul obţinut.

  Elevii care au obţinut în anii de liceu un Permis European de Conducere a Computerului, ECDL au avut posibilitatea să îşi echivaleze rezultatul obţinut şi să nu mai susţină acestă probă. La nivelul judeţului 158 de candidați deţin acest certificat, însă niciunul din Paşcani.

  Pentru elevii păşcăneni această proba s-a dovedit cea mai uşoară după cum ne spune un absolvent de la Colegiul Tehnic “CF Unirea”. Petrişor Măriuţa spune că a învăţat multe la orele de informatică în cei patru ani de liceu, iar acum are posibilitatea de a-şi pune cunoştinţele în practică.

  Între 27 iunie şi 1 iulie absolvenţii vor susţine ultima evaluare a competenţelor lingvistice cu proba la o limba străină de circulaţie internaţională, iar pe 4 iulie vor începe probele scrise.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI