25.2 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Absolvenții de liceu îngroașă rândurile șomerilor

Proaspetii absolventi de liceu ingroasa randul somerilor in loc sa isi gaseasca de lucru. Din comoditate dar si pentru ca piata muncii nu este atractiva tinerii prefera deocamdata sa incaseze 250 de lei pe luna fara sa munceasca . Asa se intampla si in acest an in ultimele saptamani de zile fiind inscrisi in evidentele AJOFM cca 320 de someri la nivelul judetului Iasi, din cei aproximativ 5.700.

Dintre acestia 87 de absolventi sunt din Pascani 45 din Harlau si 20 Targu-Frumos , iar numarul lor va creste semnificativ dupa sustinerea examenului debacalaureat.

In aceasta perioada in care tinerii sunt in evidenta Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, pot urma cursuri de formare profesionala gratuite. De asemenea, angajatorii sunt scutiţi de plata contribuţiei la bugetul asigurărilor pentru şomaj daca angajeaza un proaspat absolvent.
In ceea ce privesc locurile de munca, in aceasta perioada la Pascani sunt disponibile posturi vacante pe 23 de meserii precum, controlor calitate, confectioner, sofer, brutar, sudor, ospatar, reporter, agent de vanzari, contabil si altele.
Mentionam ca indemnizatia de somaj se poate solicita de orice persoana care a obtinut o diploma sau un certificate de studii in una dintre institutiile de invatamant gimnazial, profesional, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particulat, autorizat sau acreditat in conditiile legii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow