14.9 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

A început bacalaureatul !

bac

Au inceput emotiile pentru 5.700 de tineri din judet care au intrat in febra examenelor. Astazi, 10 iunie s-a dat startul unei noi sesiuni de bacalaureat, cu proba orala de limba si literatura romana. Reprezentantii ministerului au formulat 75 de variante de subiecte si odata ce a fost extras un bilet de catre absolvent nu mai poate fi pus inapoi.

Subiectele conţin texte literare sau nonliterare, funcţionale sau nonfuncţionale şi vor avea un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Elevii au intrat in sala de examen doar cu buletinul de identitate si cu un pix. Camerele de supraveghere sunt functionale in toate salile, iar cei care vor fi prinsi ca incearca sa copieze vor fi eliminati.

Andreea este o fata norocoasa, a extras un bilet unde trebuia sa vorbeasca despre beletristica, usor dupa cum chiar ea ne-a explicat.

Cele mai de temut probe sunt pentru absolventii de liceu, matematica si istoria.

Proba orală la limba română de la Bac se va desfăşura timp de trei zile (10-12 iunie) urmează proba la limba maternă (12-14 iunie), evaluarea competenţelor digitale (17-21 iunie) şi proba orală la o limbă străină (25-28 iunie). Între 1 şi 5 iulie urmează examenele scrise la limba română, limba maternă acolo unde este cazul, o probă obligatorie şi una la alegere în funcţie de profil. Rezultatele se vor afişa pe 8 iulie, în aceeaşi zi în care se pot depune şi contestaţiile, urmând ca rezultatele finale să se afişeze pe 12 iulie. ziarulorizont.info

Alte articole