29.1 C
Paşcani
luni, iulie 26, 2021
29.1 C
Paşcani
luni, iulie 26, 2021
Array

Absolvenții de liceu depun dosare pentru șomaj. Vezi ce acte îți trebuie și câți șomeri sunt în județ – VIDEO

Ultimele știri

Primii tineri care au absolvit doisprezece clase in acest an, au dat fuga deja la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca sa ceara indemnizatie de somaj, chiar daca au la dispozitie 60 de zile de la terminarea scolii. Daca pana in prezent s-au depus doar cateva dosare, reprezentantii agentiei spun ca numarul va creste considerabil dupa terminarea examenului de bacalaureat.

someri

Chiar daca oferta locurile de munca este actualizata saptamanal, absolventii de liceu nu sunt interesati de ea. In momentul de fata se cauta ingineri, economisti, bucatari, agenti de paza, dar si sudori, cu sau fara experienta in domeniu.

BIT TV STIRI : ABSOLVENTII DE LICEU DEPUN DOSARE PENTRU SOMAJ

In cautarea unui loc de munca este Constantin. Pana la cei 25 de ani a muncit in constructii, insa lucrarea s-a terminat si vine saptamanal la Agentia Locala a Fortelor de Munca din Pascani pentru a vede ce oferte au mai aparut.

El spune ca ar munci orice, numai sa castige un ban. L-ar tenta si locurile de munca pe litoralul romanesc.

Termenul absolventilor de depunerea a dosarelor este pana la sfarsitul lunii iulie, atunci cand se asteapta ca numarul acestora sa creasca dupa incheierea examenului de bacalaureat.

Pentru a obţine această indemnizaţie de şomaj, absolvenţii de liceu din acest an trebuie să depună următoarele:
-act de identitate (copie şi original);
-act de studiu din care să rezulte data absolvirii (copie şi original);
-certificat căsătorie, divorţ – unde este cazul (copie şi original);
-adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea „apt de muncă”.

Pana la sfarsitul lunii mai, la nivel judetean, peste 15.000 de persoane sunt in evidetenle Agentiei, din care 2.400 sunt şomeri care beneficiază de indemnizaţie de şomaj şi putin peste 13.000 şomeri neindemnizaţi.

Din totalul şomerilor înregistraţi, cea mai mare parte a finalizat doar studii primare şi gimnaziale. În această situaţie se regăsesc 12.981 de persoane. Alţi 1.680 de ieşeni au absolvit un liceu sau o şcoală postliceală, în timp ce numai 787 de persoane au finalizat cursuri universitare. www.bittv.info

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
29.1 ° C
29.4 °
27.1 °
55 %
3.1kmh
8 %
lun
26 °
mar
32 °
mie
34 °
joi
34 °
vin
30 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI