22.3 C
Paşcani
luni, iulie 26, 2021
22.3 C
Paşcani
luni, iulie 26, 2021
Array

Si absolventii de 10 clase pot primi somaj

Ultimele știri

Absolvenţii a cel puţin 10 clase, în vârstă de minim 16 ani, pot beneficia de indemnizaţie de şomaj, Suma este de 250 de lei, pentru o perioada de şase luni, dacă se înregistrează la agenţia de ocupare a forţei de muncă in termen de doua luni de la data absolvirii.

Adolescentii care termina clasele din invatamantul obligatoriu, pot primi indemnizatie de somaj. Dosarul trebuie depus la agentia de ocupare a fortei de munca din raza careia isi au domiciliul, in maxim 60 de zile calendaristice de la data absolvirii. In aceasta perioada, absolventul beneficiaza de servicii gratuite in vederea angajarii.

Actele necesare pentru înregistrarea absolventului la agenţia de ocupare a forţei de muncă sunt: actul de identitate în original şi copie, actele de studii şi de calificare sau adeverinţă din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie, adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.

Mentionam ca in luna aprilie, numarul somerilor in judet era de peste 15.000, dintre care doar 2700 cu indemnizatie. Dupa terminarea studiilor, se asteapta la o crestere semnificativa a somerilor.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
22.3 ° C
24.1 °
21.3 °
62 %
2.1kmh
78 %
Dum
21 °
lun
28 °
mar
30 °
mie
30 °
joi
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI