2.8 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Abonații casnici și agenții economici pot transmite citirea contorului de apă telefonic sau online

Una dintre măsurile adoptate de ApaVital pe perioada pandemiei de coronavirus pentru a asigura prevenția și protecția sănătății utilizatorilor și a angajaților proprii este cea a suspendării activității de citire în teren a contoarelor de apă potabilă.

Măsura a fost adoptată în cazul abonaților casnici (la care facturea se face o data la două luni) și a agenților economici (la care facturarea se face lunar). Pentru asociațiile de proprietari, activitatea va fi asigurată în continuare de lucrătorii ApaVital, contoarele fiind dotate cu dispozitive care permit citirea de la distanță.

Pentru ca facturarea consumurilor să se facă în continuare în baza citirii contoarelor de apă, utilizatorii casnici și agenții economici pot transmite autocitirile după cum urmează:

–          telefonic, la Centrul de contact ApaVital, la numărul de telefon 0232.969;

–          prin intermediul unui e-mail transmis pe adresa contact@apavital.ro, în cadrul căruia se vor preciza următoarele informații: numele titularului de contract, adresa, codul de abonat, indexul contorului de apă;

Abonații casnici au posibilitatea de a transmite citirea contorului și pe site-ul ApaVital, după ce în prealabil și-au creat un cont de client.

În situația în care nu veți transmite citirea contorului la datele prevăzute în contract sau la cele la care citirea urma să fie asigurată de personalul ApaVital, facturarea se va face în baza unui consum estimat, în funcție de specificul de consum al fiecărui utilizator.

Consumul estimat se calculează ca o medie zilnică a consumurilor pe 12 luni anterioare, înmulţită cu perioada de facturare, iar calculul este efectuat automat de către calculator, care generează un index virtual.

După ce situația va reveni la normal, ApaVital va relua activitatea de citire a contoarelor și va efectua regularizări ale consumului pentru situațiile în care nu au fost transmise autocitirile.

Apavital Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR