27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Abonamentele şcolare vor fi decontate integral de Ministerul Educaţiei

Elevii navetişti îşi vor recupera integral banii daţi pe abonamentele lunare. Sumele decontate pot varia între 10 lei şi 174 lei fără TVA în funcţie de distanţa pe care o parcurge elevul până la şcoala.

Decontarea integrală a abonamentelor emise de operatorii de transport rutier pentru elevii care învaţă în altă localitate decât cea de domiciliu se aplică începând cu data de 23 noiembrie. Prevederea legislativă a intrat în vigoare odată cu publicarea sa în Monitorul Oficial.

Conform HG 863/2016 privind metodologia de calcul se vor deconta sume cuprinse între 10 lei pentru o distanţă de 3 km şi maxim 174 lei, fără TVA pentru o distanţă de 50 km.

Decontarea abonamentelor elevilor care nu învaţă în localitatea de domiciliu se face după următorul calendar: între data de 1 şi 4 ale lunii curente elevii depun abonamentele pentru luna precedentă la secretariatul şcolii, între 5 şi 8 directorii unităţilor de învăţământ transmit datele la Inspectoratul Şcolar Judeţean, iar între 9 şi 10 datele sunt transmise către Ministerul Educaţiei care virează fondurile necesare efectuării plăţilor.

Vor fi decontate doar abonamentele lunare nu şi biletele emise zilnic şi numai pentru perioada cursurilor. Tarifele maxime pentru abonamentele de transport şcolar sunt valabile până la 1 septembrie 2017.

Decizia adoptată de Ministerul Educaţiei face parte din măsurile pentru combaterea şi reducerea abandonului şcolar, în condiţiile în care principala cauză a renunţării la şcoală o reprezintă costurile aferente participării la cursuri. Conform centralizărilor Ministerului Educaţiei, în anul şcolar 2015 – 2016 peste 125 mii elevi au făcut naveta pentru a ajunge la cursuri.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow