0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

Abonamentele la telefonia mobilă cresc cu până la 2 euro. Care sunt firmele care au scumpit şi cine stă în aşteptare?

Scumpirea energiei electrice, care a atras după sine un val de majorări de preţuri, a afectat şi companiile de telefonie mobilă. Orange a procedat cu discreţie şi a omis să-şi sperie abonaţii, care s-au trezit cu un euro strecurat pe factură. Unii clienţi au primit notificări prin SMS, alţii au descoperit pe factură că sunt liberi să rezilieze contractele înainte de termen. Compania a venit şi cu unele bonusuri, precum o anumită cantitate de trafic de date. Dar, pe de altă parte, ce mai înseamnă 5 lei în ziua de azi? Pe pagina de internet a companiei, abonamentele încep de la 7,5 euro/lună.

Telekom România, la care acţionar majoritar este de mai bine de un an Orange, a mers mai hotărât: 2 euro în plus, cu tot cu TVA, pentru toate serviciile mobile. Modificarea este făcută „pentru a răspunde nevoii continue de dezvoltare şi de susţinere a calităţii serviciilor pe care vi le furnizăm şi în contextul majorării costurilor de furnizare a serviciilor (creşterea costurilor cu energia, rata inflaţiei, creşterea costurilor cu chiriile)”, se arată în notificarea expediată abonaţilor. Mai mult, clienţii sunt anunţaţi că abonamentul va fi indexat anual cu rata inflaţiei, dar nu mai mult de 5 la sută. Şi această companie îşi eliberează clienţii de obligaţia ducerii până la capăt a contractului de servicii mobile. La Telekom, potrivit ofertelor de pe site, abonamentele încep de la 7 euro.

De la 7 euro încep şi abonamentele de la Vodafone, ofertă pentru portare. Compania pare însă că încă tatonează terenul: unii abonaţi ne-au spus că nu s-a modificat nimic în planul tarifar, alţii, că au obţinut cel puţin amânarea unei majorări a abonamentului.

În fine, Digi, care a reuşit până acum să ţină preţurile jos – chiar dacă la această companie SMS-urile nu sunt gratuite – încă nu a manifestat intenţia să intervină în planurile tarifare. Aici, abonamentele pentru telefonul mobil încep de la 5 euro, ba chiar de mai jos în anumite condiţii.

De remarcat că, acolo unde au început să apară scumpiri, partea pre-pay nu este vizată. Toate companiile încheie contracte de abonament pe o durată de cel puţin un an, iar ofertele de portare merită atenţia – în timp ce contraofertele de loialitate şi retenţie sunt încă şi mai atractive.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow