20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022
Array

Abonamentele elevilor navetişti vor fi decontate integral

- Advertisement -

Abonamentele de transport rutier ale elevilor vor fi decontate integral. Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care s-a decis decontarea integrală a abonamentelor rutiere pentru distanţe de până la 50 km.

„Începând cu 2013, mecanismul de decontare a navetei elevilor a fost plafonat şi nu acoperă integral tariful decât pentru o mică parte din abonamentele emise de transportatori. În multe cazuri, diferenţa de preţ nedecontată este mare şi constituie motiv de abandon şcolar, mai ales în zonele slab dezvoltate, unde costurile cu naveta sunt ridicate în raport cu veniturile familiilor“, se menţionează într-un comunicat emis de Guvern. Ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern va reglementa şi tariful maximal pe kilometru aferent abonamentului elevilor, acesta urmând ca pe viitor să fie stabilit şi actualizat prin hotărâre a Guvernului.

Gratuitatea transportului pentru elevi a fost prevăzută în textul legii învăţământului, adoptată în 2011, dar s-a renunţat la ea doi ani mai târziu. În actuala reglementare, din costul abonamentelor pentru elevi, statul decontează cel mult 26 lei lunar pentru o distanţă de 3 km.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow