17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Abonamente gratuite pentru elevii pascaneni. Autobuz/microbuz pentru transportul elevilor de la Scoala „Iordache Cantacuzino”

Operatorul pascanean de transport public local elibereaza, in continuare, abonamente gratuite pentru elevii scolilor din municipiu chiar daca reprezentantii Primariei au anuntat ca nu vor deconta cheltuielile pana cand nu vor fi publicate normele de aplicare dupa modificarea Legii, Educatiei.
Anuntul a fost facut de conducerea societatii CLP Ecoserv SRL cu cateva zile inainte de terminarea vacantei si reluarea cursurilor in clase. Abonamentul gratuit pe transportul public local va fi eliberat in urma depunerii unei cereri cu domiciliu si traseul beneficiarului, insotita de doua copii dupa carnetul de elev cu viza anului scolar in curs, o fotogratie tip buletin si copie dupa Cartea de identitate. Abonamentele urmeaza sa fie ridicate de la fostul sediu al regiei locale de termoficare intre orele 07.30 -09.00 sau de la sediul din strada Morilor, intre orele 10.30 – 16.00.
Directorul societatii, Leonard Ursu sustine ca elevii si studentii beneficiaza de gratuitate pe transportul public local, conform prevederilor legale si ca operatorul nu poate ingradi acest drept. Costurile trebuie decontate de la bugetul local de Primarie, asa cum se intampla deja in alte localitati din judet.

Reprezentantii Primariei Pascani au refuzat achitarea facturii pentru luna noimebrie 2020 pe motiv ca sunt necesare clarificari legislative si ca ar fi fost eliberate abonamente gratuite chiar si atunci cand elevii au participat la cursurile online.
Subiectul a fost discutat in cadrul unei conferinte de presa.

De celalalta parte,  unii consilieri locali cred ca atitudinea reprezentantilor Primriei este abuziva si ca elevii pascaneni trebuie sa beneficieze de gratuitate pe transportul in comun.
De asemenea ar trebui luate masuri imediate si pentru asigurarea transportului elevilor de la Scoala iordache Cantacuzino la scoala din Fantanele acolo unde a fost relocata activitatea educationala, cu microbuzul scolar sau un autobuz al operatorului local de transport public. Punctele de vedere au fost exprimate in cadrul emisiunii „Pulsul Zilei” de fostul viceprimar Gabriela Nedelcu si Sorin Olariu.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow