More

  A venit vacanța mare. Politia Rutieră a început controalele

  Array

  Mii de elevi din Paşcani, Târgu Frumos şi Hîrlău au intrat astăzi oficial în vacanţă de vară. Conform calendarului şcolar, copii vor fi liberi 11 săptămâni, urmând ca pe 12 septembrie să se întoarcă la ore. Odată cu aceasta apar şi problemele părinţilor care lucrează şi nu au timp să îşi supravegheze micuţii, de aceea Poliţia a lansat o campanie de informare şi conştientizare a pericolelor.

  Încă de la primele ore ale dimineţii poliţiştii au desfăşurat acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţii minorii, având în vedere că în această perioadă se organizează şi excursiile şcolare. Echipaje de la Poliţia Rutieră au acţionat încă de la ora 6.30 la principalele intrări în oraş. Vizaţi au fost şoferii microbuzelor şi autocarelor de transporta în comun sau ocazional. Aceştia au fost verificaţi dacă nu au mai multe persoane în vehicul, dacă deţin licenţă, card tahograf şi foaie de parcurs. De asemenea conducătorii auto au fost testaţi alcoolscopic.

  Părinţii care îşi lasă copii singuri la joacă pe afară sunt sfătuiţi să îi înveţe pe micuţi principalele reguli de circulaţie şi să le explice pericolele la care se expun.

  De asemenea şi copii trebuie să respecte anumite reguli când se plimbă pe stradă sau ies într-un loc de joacă. De exemplu, sunt sfătuiți să traverseze doar prin loc permis, să nu alerge în stradă, iar dacă se dau cu bicicleta să folosească doar trotuarele.

  Menţionăm că în anul şcolar 2015 – 2016 poliţia a desfăşurat numeroase acţiuni de informare prin şcoli. La prezentări elevii au fost învăţaţi reguli de circulaţie, consecinţele consumului de droguri, dar şi cum pot evita să devină victime ale traficului de ființe umane.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI