Array

A V-a ediție a Zilelor Comunei Moțca, în week-end

Prilej de bucurie și voie bună pentru localnicii comunei Moțca și nu numai: la sfârșitul acestei săptămâni se desfășoară Zilele Comunei . Evenimentul aflat la a V-a ediție și organizat de Primărie și Consiliul Local cuprinde 2 zile de distracție, muzică și dans.

Sărbătoarea debutează pe data de 15 august, sâmbătă, începând cu orele 20.00, cu o discotecă în aer liber, organizată pe stadionul comunal.

Duminică, pe 16 august, va fi organizat un spectacol în aer liber, care va cuprinde mai multe genuri de muzică și se va desfășura între orele 14.00-23.00.
Astfel iubitorii de folclor  vor avea parte de un concert pe cinste susținut la începutul manifestărilor de duminică de artiști locali, precum Ansamblul de dansuri ”Moldovița”, o formație de lăutari de etnie rromă din localitate, dar și formația ”Miha Band”, compusă din două tinere talentate, Mihaela Nechita și Ioana Măriuță, care de altfel este chiar din Moțca.

Voia bună va fi întreținută mai departe de Grupul folcloric, selectat cu ajutorul lui Alexandru Brădățan, apoi de artiști consacrați de muzică populară precum Angelica Flutur, Emilia Dorobanțu, Oana Tomoiagă împreună cu Șerban Horj și Vlăduța Lupău, tot din Maramureș.

Pe tot parcursul spectacolului, iubitorii de dans popular vor avea ocazia să se delecteze cu prestația deosebită a Ansamblului ”Suflet de Român” din Iași, care va întreține buna dispoziție în timpul recitalurilor.

O prezență așteptată de localnici este și Cristian Pomohaci, care va prezenta o melodie în premieră pe 2015, împreună cu Ion Palade. Este vorba de ceva inedit, piesa fiind înregistrată la Chișinău de ziua lui Nicolae Botgros.

Pentru a mulțumi toate gusturile publicului, pe scenă vor urca și artiști de muzică ușoară în vogă precum Oana Radu sau Lora, apoi seara va fi încheiată cu mult așteptatul un foc de artificii.

Precizăm că aceste manifestări în valoare de 35 de mii de lei, sunt finanțate din bani de la Bugetul Local, 20 de mii de lei, fiind contribuția primăriei și 15 mii aportul sponsorilor care finanțează evenimentul.

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...