More

  A urcat beat la volan

  Array

   

   

   

  La data de 11.12.2012, orele 06.35, poliţiştii Birolui Rutier Paşcani au oprit pentru control şoferul unui autoturism: A. Mihai, de 42 ani, domiciliat în Paşcani, care se deplasa pe o stradă din mun. Paşcani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat alcoolscopic , rezultând o alcoolemie având de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, conform art. 87, alin. 1 din OUG 195/2002.

  Recomandăm tuturor şoferilor să nu urce la volan, după ce au ce au consumat băuturi alcoolice, întrucât pun în pericol viaţa lor şi a celorlalţi participanţi la trafic.

  Pentru a conduce în siguranţă, şoferul trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reacţioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creşte.
  Poliţia recomandă conducerea cu atenţie şi răbdare!

  Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie. ziarulorizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet