2.7 C
Paşcani
joi, noiembrie 30, 2023

A sunat clopoțelul pentru un nou an școlar. Festivități de deschidere în școli – VIDEO

Luni, 11 septembrie, a început un nou an școlar pentru preșcolari și elevi, cu bucuria revederii colegilor și a cadrelor didactice, dar și cu emoții pentru acest nou început. În municipiul Pașcani, forfota și-a făcut simțită prezența încă de dimineață în traficul aglomerat și în preajma școlilor unde au început să se adune elevi, părinți, bunici sau profesori. Festivitățile de deschidere în unitățile de învățământ din oraș au avut loc în jurul orelor 9-11.

La Liceul Nicolae Iorga din zona Deal, noul an școlar a început cu imnul României, apoi cu discursul conducerii.

A avut loc și un moment religios, apoi reprezentați ai poliție și ai Inspectoratului Școlar Județean Iași au transmis urările cuvenite pentru astfel de moment.

Tot într-un cadru festiv a avut loc și deschiderea de la Colegiul Național Mihail Sadoveanu. De această dată, cu mai mulți invitați, printre care și primarul, Marius Pintilie și administratorul public, Claudiu Bodoașcă. Înainte de discursuri, liceenii au cântat imnul școlii.

Edilul a început să se adreseze elevilor și tuturor celor prezenți enumerând investițiile făcute în ultima perioadă la Colegiul Sadoveanu dar și la alte școli din oraș.

Pentru a fi puterea exemplului, sefele de promoție de anul trecut de la Sadoveanu, i-au întâmpinat cu mesaje motivaționale pe liceenii care au început un nou an școlar.

La Liceul Teoretic Miron Costin curtea a fost plină de copii, pornind de la clasele pregătitoare și până la liceu. Conducerea instituției, formată din directoarele, Mihaela Anușca și Elena Dăscălița, le-au urat elevilor un an creativ cu multe realizări.

La Colegiul CF Unirea noul an școlar a început cu enumerarea noutăților ce îi așteaptă pe elevi: pauze modificate, proiecte sau meniuri la cantina școlii și multe altele.

Și la Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino au fost momente festive pentru deschiderea noului an școlar. În fața elevilor, au fost cei doi directori, consilierul local, Dumitru Pantazi, reprezentanți ai poliției, ai Inspectoratului Școlar Județean Iași și preoți.

Și în comunele din împrejurimile Pașcaniului au fost aceleași emoții și bucurii pentru elevi, părinți și cadre didactice. La fel și în orașele Târgu Frumos și Hârlău.

După momentele festive, elevii s-au întors acasă. De marți, vor începe cursurile cu programul normal.

Alte articole