17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022
Array

“A sta sau a nu sta la şcoală”. Proiect pentru motivarea elevilor

Proiect inedit la o scoala din Pascani. Pentru a-i convinge sa nu mai lipseasca de la cursuri, un cadru didactic a organizat o ora altfel de discutii si pareri cu elevii. Fiecare si-a spus punctul de vedere si a argumentat cum este sa fii liceean si de ce trebuie sa vii la scoala.

Elevii de la clasa a XI-a H de la Colegiul CF „Unirea” Pascani au participat astazi la o ora speciala. Profesoara, Mihaela Haratu, a initiat proiectul „A sta sau a nu sta la scoala. Aceasta este intrebarea!!!” cu scopul de a-i convinge pe elevi sa nu mai lipseasca de la ore. Intalnirea a inceput cu slagarul „Ani de liceu”, o melodie luata ca exemplu de multi adolescenti.

Intre timp, elevii au trebuit sa scrie pe foi, in cateva cuvinte, aspecte din viata de liceu. Tatuaje, teme, morala tinuta de parinti sau telefonul care suna in timpul orelor au fost doar cateva din cele mentionate.

Si profesorii prezenti in sala au povestit ce a insemnat pentru ei lipsitul de la ore in perioada in care au fost elevi.
De asemenea, in viitorul apropiat in cadrul acestui liceu va incepe un proiect de amploare pentru a combate absenteismul. Prin diferite metode, adolescentii vor fi ajutati sa vina la ore si sa participe activ la desfasurarea acestora.

Mentionam ca absenteismul si abandonul scolar este una dintre cele mai grave probleme a sistemului de invatamant romanesc, potrivit Institutului National de Statistica.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow