8.7 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021
Array

A scăzut numărul infracţiunilor la Paşcani, în acest an

Politia PascaniBilant pozitiv dupa primele noua luni de activitate a Politiei Pascani. La sfarsitul saptamanii trecute, sefii Politiei Pascani si a Sectiei 6 Rurala Pascani au prezentat la institutia superioara din Iasi statisticile inregistrate de la inceputul anului si pana in prezent.

La initiativa jurnalistilor televiziunii TV BIT, comisarul – sef Mihai Nacuta, a facut publica astazi, activitatea lucratorilor din subordine.

In ceea ce priveste infractiunile constatate in municipiul Pascani, au fost inregistrate un numar de 314 fapte penale fiind cu 69 mai putine ca in anul 2012. Dintre acestea, aproximativ 30% au fost constatate in flagrant, si anume 93.

In total, pe toata raza de competenta, adaugand si activitatea de la posturi, au fost deschise 885 de dosare penale cu 1 % mai putine ca in anul precedent.

Scaderi semnificative au fost inregistrate la infractiunile de natura economico-financiara in primele 9 luni fiind constate 60 de infractiuni, mai putin cu 36 decat in 2012. La cele de natura judiciara, au fost inregistrate doar 143 de fapte penale cu o scadere de 50, insa cele de alta natura au crescut cu 15 la un total de 111.

Totodata, politistii au efectuat un numar de 10 razii, 748 de controale directe si 186 de actiuni cu efective largite.

Potrivit comandantului, scopul principal al politistilor pascaneni a fost acela de a creste gradul sigurantei si protectiei cetatenilor, de protejare a patrimoniului si a sigurantei stradale si rutiere.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Un sat din comuna Deleni în proces cu E.On și Protecţia Consumatorilor. „Pârjolesc tot“

Un proces model, ca la carte, ce va putea fi folosit ca precedent pe viitor de zecile de mii de oameni cu probleme similare, a pornit dintr-un mic sat dintr-o comună de la marginea judeţului. Sătui de zecile de întreruperi zilnice ale curentului electric, uneori cu reclanşări în câteva secunde, doi săteni, ajutaţi cu depoziţii de numeroşi alţi consăteni, sau adresat instanţei. //

Monica Berescu, deputat USR PLUS: “Agresorii sexuali ai minorilor nu mai scapă de închisoare”

Astăzi a fost depus proiectul de lege prin care orice act sexual cu un minor sub 14...

Lemnele de foc s-ar putea ieftini. TVA-ul ar putea fi redus la 5%

Comisia de buget-finanţe a Senatului a adoptat, marţi, un raport de admitere pentru proiectul de lege al...

Bilanț îngrijorător după o săptămână de școală. Zeci de elevi și profesori din județ confirmați cu virusul COVID 19

Bilant ingrijorator dupa numai o saptamana de scoala cu prezenta fizica. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI