More

  A scazut numarul furturilor de lemne. Amenzile mari si instantele de judecata i-au linistit pe hoti

  Array

  In urma numeroaselor amenzi si trimiteri in judecata, hotii de lemne s-au mai cumintit anul trecut. Numarul furturilor din padurile din imprejurimile Pascaniului a scazut simtitor fata de 2012.

  Situatie imbucuratoare la Ocolul Silvic Pascani. Anul trecut furturile de lemne au scazut cu mai bine de 50% fata de 2012. Au fost inregistrate doar sase infractiuni in care au fost taiati aproape 50 metri cubi de material lemnos din padurile statului si cele private. Prejudiciul creat a fost de 46.000 lei.

  Cele mai multe furturi au fost comise in padurile din comunele Todiresti, Vanatori, Ruginoasa, Valea Seaca si Siretel. Sunt cazuri in care nici macar nu au fost identificati vinovatii. Aproape 200 metri cubi de lemne au disparut fara urma. Padurarii platesc din salariile lor disparitia materialului lemnos.

  Ocolul Silvic Pascani intampina dificultati in ceea ce priveste paza padurilor. Micii proprietari refuza sa incheie contracte, astfel ca peste 2.000 de hectare sunt lasate la mana hotilor.
  Mentionam ca in administrarea ocolului din Pascani sunt peste 10.000 de hectare de padure, dintre care jumatate sunt ale statului iar restul ale proprietarilor privati.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  CL PASCANI, O NOUA SEDINTA EXTRAORDINARA

  Legislativul pascanean este convocat, din nou, in sedinta extraordinara pe 10 martie a.c., de la ora 14. Pe ordinea de zi sunt doar doua...

  Primăria Pașcani anunță un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă

  Primăria Municipiului Pașcani a anuntat printr-un comunicat de presa un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă. In colaborare cu operatorul judetean,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI