19.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

A pus 100 de lei în actele maşinii, dar polițiștii pășcăneni i-au făcut dosar. Judecătorii au fost înțelegători

Un şofer a ajuns în pragul închisorii pentru că nu şi-a putut stăpâni nervii. Oprit de poliţişti şi simţindu-se cu musca pe căciulă, a fost cât p-aci să scape, dar nervozitatea l-a dat de gol.

Faptele s-au petrecut la sfârşitul lui decembrie 2020. Cu două zile înainte de anul nou, Poliţia municipiului Paşcani a organizat o acţiune în trafic, urmărind viteza de circulaţie, manevrele de depăşire, consumul de alcool şi respectarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei. În dimineaţa acelei zile, pe drumul european, în dreptul benzinăriei Rompetrol, poliţiştii păşcăneni au oprit mai multe autoturisme, printre care şi un Volkswagen care tracta o remorcă „Tema” destinată transportului autoturismelor. Şoferul oprit a prezentat actele. Acestea erau în regulă, aşa că poliţiştii i le-au înapoiat, continuând controlul asupra autoutilitarei şi remorcii. Iniţial, agenţii nu au descoperit nimic la remorca tractată, dar atenţia le-a fost atrasă de graba neobişnuită a şoferului. Ca urmare, poliţiştii au privit mai atent, constatând lipsa de la remorcă a unor componente metalice care serveau la prinderea de caroserie.

Dându-şi seama că are o problemă, şoferul a întins din nou actele maşinii, fără ca acestea să-i fi fost solicitate, strecurând între ele o bancnotă de 100 de lei. Stratagema nu a funcţionat, poliţistul restituindu-i şoferului bancnota în pofida insistenţelor acestuia. Urmarea a fost un dosar penal pentru dare de mită, faptă pedepsită de lege cu închisoarea pe un termen cuprins între 2 şi 7 ani. Ioan Micuţaru şi-a recunoscut fapta, justificând-o prin faptul că se grăbea să preia spre transport un autovehicul.

„Condiţiile concrete în care inculpatul a acţionat, modalitatea concretă de săvârşire a infracţiunii, cuantumul redus al sumei date cu titlu de mită şi motivul pentru care a dat mita, respectiv acela de a se urgenta controlului asupra actelor personale şi auto, asupra ansamblului de vehicule condus de acesta, sunt de natură să diminueze atât gravitatea infracţiunii, dar mai ales periculozitatea inculpatului, care, la vârsta de 30 de ani, se află la primul contact cu legea penală, a avut un loc de muncă – şofer în Gura Humorului, iar în prezent deţine, în regim de persoană fizică autorizată un magazin de haine second-hand”, au reţinut magistraţii Tribunalului.

Aceştia i-au aplicat lui Micuţaru o pedeapsă aflată la limita minimului special prevăzut de lege, respectiv 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentinţa nu este încă definitivă, putând fi atacată cu apel.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow