4 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

A primit un sejur de 4 ani după gratii pentru că a câştigat lupta cu sapa în faţa bărdiţei

Victoria într-o bătaie cu sapa şi bărdiţa va fi sărbătorită de învingător din spatele gratiilor. Acesta a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Hârlău la peste 4 ani de închisoare pentru vătămare corporală. Procurorii nu au luat în calcul încadrarea faptei ca tentativă de omor, pentru că victimei nu i-a fost pusă viaţa în pericol. Însă puţin a lipsit să rămână fără un picior.

Timp de două luni, C.P. a locuit la Gheorghe Florea din Cucuteni, ajutându-l la muncile gospodăreşti. A fost alungat, după ce Florea l-a acuzat că i-ar fi furat bani şi bunuri din locuinţă. După o săptămână, cei doi s-au întâlnit întâmplător. Florea îşi ajuta la treburi o cunoştinţă, C.P. se ducea în pădure să taie nişte vreascuri pentru un măturoi. Băut fiind, Florea l-a chemat pentru a da explicaţii cu privire la lipsa unui ceas. De aici la bătaie, a mai fost un singur pas. Florea cu sapa, iar C.P. cu bărdiţa, au încercat să se lovească reciproc. Mai agil, Florea l-a dezarmat pe C.P., i-a luat bărdiţa şi l-a lovit puternic peste piciorul drept, de mai multe ori. La sosirea poliţiei, Florea încă avea asupra lui bărdiţa şi sapa.

C.P. a fost internat cu o fractură de gambă, ambele oase ale acesteia fiind retezate. A avut nevoie de aproape patru luni de îngrijiri medicale. În faţa judecătorilor, Florea şi-a recunoscut fapta, ceea ce i-a atras o pedeapsă mai uşoară, de 2 ani de închisoare. Aceasta s-a adăugat însă la o pedeapsă anterioară, de 2 ani şi o lună, cu suspendare, pentru o infracţiune de furt şi una de racordare ilegală la reţeaua electrică şi la plata a aproximativ 9.300 de lei, reprezentând despăgubiri, cheltuieli de spitalizare şi judiciare. Numai cheltuielile Spitalului “Sf. Spiridon” s-au ridicat la peste 5.500 lei. Sentinţa a fost atacată de Florea la instanţa superioară, cazul intrând ieri pe rolul Curţii de Apel.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Câți români încă mai au WC-ul în curte. Țara ar putea scăpa de toaletele din spatele casei în 10 ani

Toaletele din spatele casei încă sunt ”la modă” în România, cu toate că nu e un subiect...

Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale

Smântâna merge de minune la tot felul de preparate culinare, dar ce ne facem când suntem în...

Pâinea s-ar putea scumpi cu până la 15%. Avertismentul producătorilor români

Pâinea care ajunge pe mesele românilor ar putea fi mai scumpă în perioada următoare cu până la...

INS: Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent. Cum este distribuită sărăcia în țară

Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent, dublu față de țările dezvoltate din Europa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI