2.2 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

A pierdut alocatia in urma unei adeverinte mincinoase

Atentie mare ce scrieti in declaratiile pe care le dati institutiilor publice sau ce documente puneti la dosar atunci cand vreti sa obtineti alocatii sau ajutoare sociale. Functionarii publici verifica tot ceea ce spuneti iar daca nu este conform legii va puteti pierde drepturile si chiar veti fi trasi la raspundere.

Este si cazul unei familii din Pascani, care a ramas fara ajutorul de sustinere pentru o luna. Asta deoarece, a adus la dosar doua adeverinte pentru aceeasi perioada de timp, dar diferite: intr-una era stipulat ca sotul nu are nici un venit, iar in cealalta ca are un venit de 536 de lei/luna.

 

audiente

Cele doua documente au fost aduse in martie, motiv pentru care familia a ramas fara alocatie din aprilie. Mai mult decat atat, ei ar trebui sa dea inapoi statului banii luati in perioada in care au realizat venit si nu l-au declarat.

Sotia a precizat ca nu stie cum de s-a ajuns in aceasta situatie si ca la mijloc ar fi rea vointa din partea functionarilor. Ea sustine ca sotul ei nu a lucrat o perioada, iar apoi a fost angajat, iar actele s-ar fi facut cu o data anterioara.

Oamenii sunt nevoiasi si au in intretinere cinci copii. Abia se descurca cu banii de pe o zi pe alta si nu stiu de unde ar putea sa dea inapoi suma primita. Reprezentantii administratiei locale i-au sfatuit sa faca un nou dosar pentru a primi acest ajutor in continuare.

Mentionam ca potrivit legii alocatia de sustinere se acorda lunar pe baza de cerere si declaratie tip, insotita de actele doveditoare privind componenta familiei si veniturile acesteia. Orice schimbare trebuie anuntata administratiei locale in termen de cinci zile. In cazul unor declaratii false, se vor restitui banii primiti in perioada in care s-au realizat venituri.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow