0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

A nins în mai multe zone din țară. Imaginile surprinse la Rânca și pe Transalpina, unde s-a depus deja zăpadă

A nins noaptea trecută la Rânca, în județul Gorj. Pe Transalpina, stratul de zăpadă măsoară aproximativ trei centimentri.

Sectorul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului este închis, temporar, circulației publice.

Potrivit imaginilor furnizate de Salvamont Prahova, și la Baza de salvare montană Baba Mare a nins și s-a depus un strat de zăpadă. Baza este situată în județul Prahova la o altitudine de 2.260 de metri.

Pentru zilele următoare, la munte sunt așteptate temperaturi sub minus 3 grade Celsius, dar și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Meteorologii au emis o informare meteo, valabilă pentru tot weekendul, de vreme deosebit de rece, precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori la munte și intensificări temporare ale vântului.

Conform acesteia, la munte, în special în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.500 metri, vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă.

De asemenea, temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaților Meridionali, în sudul Banatului și pe litoral, cu viteze de peste 60-70 km/h, iar local și în regiunile sud-estice, sudice și în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45-60 km/h.

sursa digi 24

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow