More

  A murit din cauza ciupercilor. Alte persoane sunt la spital

  Array

  A murit din cauza ciupercilor. Alte persoane sunt la spital

  Este sezonul ciupercilor iar medicii trag un semnal de alarmă să fim atenți la ce culegem sau cumpăram asta pentru a evita cazurile de a ajunge la spital cu toxiinfecție sau în alte situații mai grave cum s-a îmtâmplat cu un bărbat din comuna Heleșteni care și-a găsit sfârâșitul după ce a consumat ciupercile culese din pădure din apropierea locuinței sale. Din cauza acestora, în ultimele ore au ajuns la spital mai multe persoane, starea lor însă fiind stabilă.

  Un bărbat din comuna Heleșteni, satul Movileni și-a găsit sfârșitul la un spital din Iași, după ce starea lui de sanatate era din ce în ce mai gravă din cauza ciupercilor culese din apropierea pădurii de unde este construită și locuința lui. Se pare că a ajuns prea târziu pe mâna medicilor și nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva. Numele lui este Șerban Paul și avea 67 ani.

  Nu este singurul caz ajuns la spital cu dureri abdominale, stări de vomă și amețeli. În ultimele orele, Ambulanța s-a deplasat la mai multe solicitări de acest gen. Pentru că s-a intervenit prompt, starea pacienților aduși la Compartimentul de primiri urgențe Pașcani este mai bună.

  Medicii recomandă pacienţilor să vină de urgenţă la spital dacă încep să se simtă rău în urmă consumului de ciuperci şi asta pentru că ciupercile otrăvitoare pot fi fatale.

  Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să eliminaţi ciuperca din corp, deci trebuie să vă provocaţi vărsături. Astfel, indiferent de tipul intoxicaţiei, până la sosirea ambulanţei, se va administra pacientului cât mai multă vitamina C; – administrarea de cărbune medicinal (10-20 de comprimate odată); – purgative saline (se administrează sulfat de magneziu: 30 g in 300 ml. de apă.

  Specialiştii spun că în ultimii ani s-au combinat spori de la ciuperci otrăvitoare cu cei de la ciuperci comestibile şi s-au creat soiuri mixte de ciuperci care arată că cele comestibile dar sunt de fapt otrăvitoare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Monica Berescu, deputat USRPLUS: “Cîțu a provocat o criză în Alianță pentru a-și arăta mușchii în PNL”

  Reformele adevărate și eficiente se produc doar prin voință politică și prin cooperare; indiferent de popularitatea unor decizii sau a altora. Decizia de astăzi...

  Casa de Cultură Pașcani a stabilit programul de activități pentru acest an

  Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani si-a stabilit programul de activitati culturale pentru anul in curs. Proiectul a obtinut avizul consiliului consultativ si al celui de administratie si urmeaza sa fie supus dezbaterii in viitoarea sedinta de Consiliu Local. Potrivit documentului si in acest an vor fi cam aceelasi manifestari cultural-artistice ca in anii trecuti. //

  Campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice, la Pașcani

  Pășcănenii care au aparate electrice și electrocasnice vechi, pe care nu le mai folosesc, se pot debarasa de acestea, corect şi uşor, printr-un serviciu pus la dispoziție de administrația locală, în parteneriat cu Ecoarena. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet