25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

A luat ajutoare de încălzire ilegal, iar acum trebuie sa restituie banii

Mare atenţie dacă aţi solicitat sau vreţi ajutoare de încălzire, organele de control verifică documentele pentru a-i depista pe cei care au dat declaraţii false în legătură cu veniturile realizate. Până acum zeci de păşcăneni au înapoiat banii primiţi ilegal.

Astăzi un alt nemulţumit a venit la audienţe unde a relatat că a primit o înştiinţare şi că trebuie să restituie 270 lei ajutor de încălzire primit în anii trecuţi, plus penalităţi în valoare de 78 lei. Bărbatul neagă că ar fi primit ajutoare în ultima perioadă şi că singura dată când a primit bani pentru lemne a fost pe timpul fostului primar Neculai Răţoi.

Viceprimarul municipiului, Gabriela Nedelcu, i-a transmis păşcăneanului că aceste verificări sunt făcute de Agenţia Judeţeană pentru Plăti şi Inspecţie Socială Iaşi, iar cei care sunt prinşi cu nereguli sunt puşi să dea banii înapoi, plus penalităţi.

Cererea bărbatului a fost direcţionată către Compartimentul de Asistenţă Socială pentru a verifica dacă bărbatul a primit sau nu ajutoare financiare pentru încălzirea locuinţei în mod ilegal.

Reamintim că în urmă cu câteva luni, o altă păşcăneanca a fost depistată de AJPIS că a luat ajutor social deşi avea zeci de mii euro în cont. Femeii i s-a sistat ajutorul financiar şi a fost obligată să restituie suma încasată ilegal.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow