10.2 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

A IV-a ediție a Zilelor Rezervației Forestiere, la Tătăruși

Eveniment important pentru localnicii comunei Tătăruși și nu numai: la sfârșitul săptămânii viitoare încep Zilele Rezervației Forestiere. Evenimentul aflat la a IV-a ediție și organizat de Primărie și Consiliul Local cuprinde 3 zile de manifestări culturale, distractive și sportive.
Sărbătoarea debutează pe data de 14 august, vineri, la Căminul Cultural ”Alexandru Vasiliu” din Tătăruși, unde va avea loc începând cu orele 13.00, deschiderea evenimentului, prin oficierea unui ”Te Deum” religios și prin discursul oficialităților.

Tot vineri vor fi oferite diplome de excelență pentru rezultate deosebite la învățătură și purtare, elevilor merituoși din comună, dar și personalităților locale din diferite domenii de activitate care au contribuit la dezvoltarea comunității , promovând valorile autentice.Seara va fi încheiată cu o discotecă în aer liber.

Sâmbătă dimineață Zilele Rezervației Forestiere vor fi continuate prin manifestări culturale organizate la la Clubul Căminului Cultural, unde va avea loc o lansare de carte cu expoziție și un simpozion pe teme de eco-turism, în cadrul căruia participanții vor avea ocazia să afle mai multe despre rezervația forestieră de fagi. Tot în cadrul rezervației, la amiază, va fi organizat un concurs de orientare turistică.

Începând cu orele 16.00, pe scena amenajată în centrul localității va avea loc un spectacol în aer liber, prezentat de două tinere artiste din Tătăruși, Codruta Filip si Georgiana Catiru.
Iubitorii de muzică populară vor avea parte de un concert pe cinste atât sâmbătă, cât și duminică seara susținut atât artiști locali precum Ionuț Sârbu și fiicele, Cristinel Iordăchioaia și Adriana Apostol din Pașcani, Ion Macovei din Iasi,suceveanul Pamfil Roata, Carmen Cornaci din Botoșani, Ansamblul Codrii Neamtului de de Piatra Neamț și Ansamblul ”Generații” din Tătăruși, dar și de artiști naționali precum Elena Merișoreanu, Teodora Bîrsan, Laura Lavric și părintele Cristian Pomohaci.

Pentru a mulțumi toate gusturile publicului, pe scenă vor urca și artiști de muzică ușoară în vogă : Lavinia, Oana Radu, Corina, Watz-up și Ellie White, iar seara de duminică va fi încheiată cu un foc de artificii.
În decursul celor 3 zile de sărbătoare, pe 14, 15 și 16 august, Muzeul Satului va fi deschis, iar în plus vizitatorii vor avea ocazia să admire expoziții tematice de pictură sau fotografie, sau să afle mai mult despre învățământul tătărușean și performanțele acestuia din ultimii 150 de ani.

Precizăm că aceste manifestări în valoare de 80 000 lei, sunt finanțate doar în mică proporție din bani de la Bugetul Local, 60.000 de lei, fiind aportul sponsorilor care finanțează evenimentul.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow