-10.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

A intrat în casa unui consătean şi i-a tăiat o venă. I-a provocat și alte răni serioase

O ceartă iscată între doi ieşeni aproape că a dus la moartea unui bărbat din comuna Mirosloveşti, după ce unul dintre cei doi a intrat peste celălalt în propria casă şi a încercat să îl omoare cu un cuţit.

Întreaga poveste a început cu câteva zile înainte de comiterea faptei de către inculpat, când o ceartă apărută între cei doi bărbaţi a escaladat şi s-ar fi lăsat cu injurii şi chiar cu ameninţarea cu moartea. Scenariul de groază a avut loc în satul Mirosloveşti, din comuna cu acelaşi nume, din Iaşi, când Virgil Voroneanu, în vârstă de 42 de ani, s-ar fi dus la casa bărbatului cu care s-a certat având asupra sa un cuţit. Supărat din cauza certurilor apărute anterior între cei doi, Virgil Voroneanu a intrat în casă peste P.M. cu gândul să îl omoare. După ce l-a căutat în întreaga casă, bărbatul şi-a găsit victima în una dintre încăperi. A scos un cuţit cu care l-ar fi ameninţat din nou pe P.M., după care l-a lovit de mai multe ori în zona feţei şi a braţului stâng.

Loviturile aplicate cu obiectul înţepător i-a cauzat victimei mai multe răni serioase. După ce l-ar fi lăsat pe bărbat într-o baltă de sânge, inculpatul Virgil Voroneanu a ieşit din casă şi a fugit de la faţa locului. Cazul a ajuns la urechile poliţiştilor ieşeni, care au întocmit un dosar penal şi au pornit în căutarea făptaşului. În acelaşi timp, victima din satul Mirosloveşti a fost transportată la o unitate medicală, unde a fost diagnosticată cu multiple leziuni. Ulterior, medicii legişti de la Institutul de Medicină Legală Iaşi au reţinut că atacul cu cuţitul a provocat secţionarea completă a venei cefalice, la nivelul braţului stâng. Procurorii criminalişti au reţinut că inculpatul a urmărit să îl omoare pe bărbat, având în vedere numărul şi intensitatea loviturilor aplicate victimei.

Pentru faptele săvârşite în ziua de 24 martie 2019, după mai bine de doi ani de zile, procurorii ieşeni l-au trimis în judecată pe Virgil Voroneanu, care îşi aşteaptă primul termen al procesului şi judecarea în faţa magistraţilor ieşeni.

„Prin rechizitoriul din data de 29 iulie 2021 s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor, prevăzut de articolul 32, alineatul 1, din Codul Penal, raportat la articolul 188, alineatul 1, din Codul Penal. Procurorul criminalist a reţinut că, raportat la obiectul contondent folosit, numărul şi intensitatea loviturilor, zonele vizate, comportamentul inculpatului anterior comiterii faptei, care a ameninţat victima cu moartea, inculpatul a urmărit suprimarea vieţii persoanei vătămate“, a precizat, pentru Ziarul de Iaşi, Mihaela Apostol, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

sursa zdi

 

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow