14.9 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

A înfipt cuţitul în gâtul nepotului, dar nu va face puşcărie

Un sătean din Scobinţi a fost pedepsit blând, deşi era să-şi ucidă nepotul. Pe 14 mai, Constantin Trofin (33 de ani) s-a amestecat în cearta dintre fratele său şi nepotul de 17 ani. Băiatul fusese trimis să ridice alocaţiile mezinilor, însă a cheltuit o parte din cei 126 de lei pe bere şi ţigări. Când a ajuns acasă pe două cărări, tatăl l-a luat la întrebări, iar băiatul a răspuns împingându-l peste plită.
Strigătele celor doi au fost auzite de Trofin, care a sărit să-i despartă. Nepotul însă întâi l-a dat afară din casă, apoi l-a urmărit în curte şi l-a înjurat. De la îmbrânceli s-a ajuns la o adevărată dramă. Trofin a luat un cuţit şi l-a înfipt în gâtul nepotului, secţionându-i traheea. Rănitul a avut nevoie de o operaţie, iar medicii au stabilit că viaţa i-a fost pusă în pericol.
Ieri, 11 decembrie, pentru tentativă de omor calificat, Trofin a fost condamnat de magistraţii Tribunalului la 3 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendare. Judecătorii au socotit că nepotul a fost vinovat pentru incident în proporţie de 25 %. În plus, unchiul a fost obligat la plata unor daune de 3.000 de lei. Sursa Evenimentul

Alte articole