1.7 C
Paşcani
vineri, decembrie 3, 2021

A încercat să-şi violeze fiica de 4 ori. Soția îl apără pentru că „îi e greu cu banii“

La început, agresorul, victima şi mama acesteia au declarat în faţa procurorilor cum s-au petrecut grozăviile. Apoi, în instanţă, şi-au schimbat declaraţiile, sperând să aducă fiara acasă. Judecătorii vor să-l ţină pe individ după gratii timp de 10 ani.

O fiară cu chip de om a ajuns în faţa judecătorilor după ce şi-a agresat sexual propria fiică, în vârstă de doar 13 ani. Culmea, faptele au fost la început „ţinute în familie“. Mai mult, în instanţă mama fetei a încercat să-şi salveze bărbatul de puşcărie după ce a constatat că în urma arestării lui, se descurcă greu cu banii.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău au reţinut în sarcina lui Benoni Mocanu patru fapte, petrecute pe parcursul a aproape un an. În martie anul trecut, el a încercat să întreţină relaţii sexuale cu fiica sa. S-a dezbrăcat, a dezbrăcat-o cu forţa şi pe ea şi s-a aşezat peste aceasta. S-a oprit, pentru că a fost strigat la poartă de către un vecin. Fata i-a povestit incidentul mamei şi mătuşilor sale, dar acestea s-au mulţumit să-l certe pe bărbat. În toamnă, profitând de imposibilitatea fetei de a se apăra, i-a băgat mâna între picioare, atingând-o în zona intimă, dar a fost surprins de soţia sa. La scurt timp, a încercat din nou să-şi violeze fiica, dar tentativa a eşuat, întrucât fratele fetei s-a întors acasă. În fine, în ianuarie şi-a agresat din nou fiica, introducându-i degetul în anus şi încercând apoi să întreţină cu aceasta un raport sexual anal.

Bărbatul a fost arestat la 10 zile după ultima agresiune, fiind judecat în stare de arest. În timpul urmăririi penale, bărbatul şi-a mărturisit faptele, descriind cu lux de amănunte fiecare împrejurare. Recunoaşterea acestuia a fost întărită de mărturia soţiei sale. În schimb, în timpul cercetării judecătoreşti, fata şi mama sa şi-au retractat mărturiile, iar bărbatul şi-a negat faptele.

„Instanţa va înlătura, ca nesincere şi părtinitoare, toate aceste declaraţii de retractare venite din partea persoanei vătămate, a soţiei inculpatului şi ale inculpatului, acestea necoroborându-se cu materialul probator administrat. Acest lucru deoarece declaraţiile iniţiale ale inculpatului şi ale persoanei vătămate se coroborează întocmai cu celelalte declaraţii ale martorilor, iar retractarea persoanei vătămate şi a soţiei inculpatului nu are la bază adevărul, ci doar situaţia financiară a familiei, aceasta rămânând fără o sursă sigură şi continuă de venit urmare a arestării inculpatului şi urmare şi a presiunilor familiei extinse a inculpatului. Martora F.F. a învederat faptul că mama s-a plâns că soţul inculpat este arestat, îi pare rău că este arestat şi că se descurcă foarte greu cu banii, aspecte care fac instanţa să înţeleagă motivul adevărat pentru care soţia inculpatului şi-a schimbat declaraţiile în timpul procedurii judiciare“, au reţinut magistraţii Judecătoriei Hârlău.

Luând în calcul vârsta fragedă a victimei, ca şi faptul că inculpatul era propriul său tată, judecătorii l-au condamnat pe Mocanu la 7 ani de închisoare pentru viol, la aceasta adăugând şi un spor de trei ani, ca şi la plata unor despăgubiri de 10.000 de lei către victimă. După eliberare, lui Mocanu îi va fi interzisă exercitarea drepturilor părinteşti pe durata a trei ani. Sentinţa pronunţată la Hârlău mai poate fi încă atacată cu apel.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Raport parlamentar, noiembrie 2021- deputat PSD, Vasile Toma

Gradul de încredere pe care cetățenii ți-l acordă este și trebuie să fie direct proporțional cu gradul...

Angajaţii instituţiilor publice vor primi vouchere de vacanţă în perioada 2022 – 2026

Angajaţii instituţiilor publice vor primi, în perioada 2022 – 2026, vouchere de vacanţă în valoare de 1.450...

Începe sezonul distracției pe gheață la patinoarul de la Palas!

Iarna se apropie cu paşi repezi, iar odată cu răcirea vremii vine şi distracţia pe gheață la...

Acest profesor din Boureni-Moțca a fost premiat de președintele Klaus Iohannis pentru că a ajutat zeci de copii să nu renunțe la școală! Gheorghe...

Un tânăr din Iași a fost decorat chiar de președintele Klaus Iohannis cu ordinul „Meritul pentru Învățământ”...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI