5.7 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021

A început vaccinarea cu cea de-a doua doză la Pașcani. Cetățenii solicită o echipă mobilă pentru persoanele nedeplasabile

De luni, 8 februarie a.c., a inceput vaccinarea anti COVID 19 cu cea de-a doua doza, respectiv rapelul, in centrul amenajat in sala de sport, din fata Colegiului National Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani.

Pana in prezent, in aceasta locatie, au fost vaccinate cu prima doza 980 de persoane, din care 850 cu Pfizer și 130 cu serul Moderna, anunta reprezentantii administratiei locale.

In ceea ce ii priveste pe reprezentantii administratiei publice, ei au fost reprogramati pentru prima doza de administrare a vaccinului pe 14 si 20 februarie, inclusiv conducerea primăriei. De la Politia Locala Pascani, o singura persoana a fost deja vaccinata si alte zece sunt planificate, din totalul de 24. Seful Politiei Locale Pascani, Vasile Avasiloaie, a precizat ca se va vaccina si considera ca este singura metoda de aparare impotriva raspandirii virusului.

Sa nu uitam ca vaccinarea inseamna responsabilitate, este singura optiune de a stopa raspandirea bolii. Nu in ultimul rand, consider ca parintii care se vor vaccina, vor asigura prin aceasta decizie o copilarie fericita copiilor lor in care acestia sa poata explora mediul inconjurator, sa se joace, sa se bucure de libertate si totodata sa fie in siguranta” a mai spus comandantul Politiei Locale Pascani.

Cetatenii municipiului Pascani sustin ca ar fi necesara si o echipa mobila de vaccinare pentru persoanele care nu se pot deplasa. Un exemplu in acest sens este situatia unei pascanence care a precizat ca mama ei in varsta de 83 de ani a fost vaccinata cu prima doza, iar acum, din cauza problemelor locomotorii care s-au agravat, nu se mai poate deplasa pentru a primi rapelul.

De precizat este faptul ca potrivit autoritatilor judetene, in prezent, in judetul Iasi s-a depasit pragul de 50.000 de doze de vaccin administrate, dintre care circa 36.000 prima doza  si restul fiind rapelul.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Pregătiri pentru deszăpezirea drumurilor. Se montează parazăpezi

Au inceput pregatirile pentru sezonul rece pe drumurile din judetul Iasi. Muncitorii de la Directia Regională de...

Solicitare pentru al doilea flux de vaccinare la Pașcani

Primaria municipiul Pascani a solicitat Directiei de Sanatate Publica Iasi, reinfiintarea celui de-al doilea flux de vaccinare...

Efectele noilor restricții, la Pașcani. Mască pe stradă, aglomerație la vaccinare, baruri închise

Oameni cu masca pe strada, baruri inchise, restaurante pe jumatate goale, aglomeratie pentru vaccinare si certificatul verde...

FOTO/VIDEO | Târgu Frumos: Traficant de droguri reținut. Oamenii legii au ridicat o cantitate impresionantă de canabis, ce urma să fie vândută în oraș

Politiști, procurori și luptători SAS au intrat in casa unui barbat din Targu Frumos, sambata, 23 octombrie,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI