18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

A inceput vaccinare antirabica la vulpii. DSV a declansat o campanie de informare a populatiei

Directia Sanitar Veterinara a declansat o campanie de informare a populatiei privind vaccinarea antirabica la vulpi cu momeli. De curand, acestea au fost plasate atat prin spatiu aerian in zonele cunoscute ca fiind populate de vulpi cat si in vizuine cu ajutorul medicilor veterinari si fondurile de vanatoare.
Oamenii sunt avertizati sa nu atinga aceste momeli si sa nu le ridice de la locul in care sunt gasite. Mai mult, daca din greseala cineva a intrat in contact cu aceasta substanta, trebuie sa se prezinte la medic.

Pentru anul 2013, programul de supraveghere, control şi eradicare a rabiei se va desfăşura pe toată raza judeţului şi se va aplica la întreg efectivul de vulpi. Realizarea eficientă a acestui program va diminua şansele răspândirii rabiei la populaţia de animale domestice şi sălbatice din speciile receptive, eliminând riscul transmiterii rabiei la om.
În cadrul campaniei, medicii veterinari vor supraveghea rabia în populaţia de vulpi din judeţ si vor monitoriza vaccinarea orala. In minimum 45 de zile după finalizarea acestei campanii, va fi efectuată vînătoarea de vulpi, pentru a se face evaluarea eficienţei vaccinării.

Alte articole