4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023
Array

A început „Târgul Regional al Firmelor de Exerciţiu”. Soluțiile elevilor pentru afaceri de succes

Eveniment de amploare pentru zeci de elevi din zona Moldovei care joaca rolul de mici întreprinzători Astăzi şi mâine la Casa de Cultură „ Mihail Sadoveanu” din Paşcani- are loc o competiţie a firmelor de exerciţiu din zona Moldovei. Instituţia a devenit neîncăpătoare pentru cele 37 de echipe participante, compuse din elevi de clasa a XI şi a XII ai liceelor economice, care au venit să îşi demonstreze prin diferite modalităţi, talentul în organizarea unei afaceri.

Firmele susţinute şi organizate de elevi au venit din mai multe localităţi ale Moldovei, amintim participarea celor din Câmpulung, Iaşi, Fălticeni, Răducăneni, Miroslava, Târgu Neamţ, Agapia sau Suceava . Acestea participă la cele 11 competiţii propuse în cadrul manifestărilor, cu toţii dorindu-şi să câştige marele premiu, Titlul şi Cupa pentru Cea Mai Bună Firmă.

Domeniul de activitate este diferit, fie că e vorba de promovarea tradiţiilor româneşti, comerţ, organizare de evenimente, cosmetica sau alte servicii. Spre exemplu firma unor tineri de la Colegiul Tehnic Ion Creangă din Târgu Neamţ a atras atenţia celor din jur, domeniul ales fiind cel al înregistrărilor şi instrumentor muzicale.

Chiar unii dintre cei implicaţi au exemplificat calităţile interpretative prin exerciţii muzicale pentru a stârni interesul privitorilor.

Un domeniu greu de abordat, dar promovat cu ajutorul unor trucuri de imagine este arhitectura peisagistica, o firmă din Fălticeni, având chiar o mascotă sub forma unui pitic de grădină, pentru a se face cunoscută.

Cum această perioadă este încărcată din punct de vedere spiritual, la eveniment a fost salutată şi prezenţa unei firme de la Liceul Teologic Cuvioasa Parascheva din Agapia, aflată la a doua participare, de această dată prezentând o ofertă de turism pentru Ierusalim.

Domeniul produselor bio capătă din ce în ce mai mult interes, o firmă din Miroslava fiind hătărâtă să-i convingă pe eventualii investitori sau consumatori că aceasta nu este o afacere doar profitabilă, ci foarte sănătoasă.

„Târgul Regional al Firmelor de Exerciţiu”, aflat la a doua ediţie, este organizat de Liceul Economic “N. Iorga” din Paşcani şi coordonat de Carmen Diana Stănescu, profesor de economie, iar interesul pentru astfel de proiecte este în creştere.

Scopul principal al acestui tip de proiect urmăreşte dezvoltarea spiritului antreperenorial în rândul tinerilor, aceştia având posibilitatea să înveţe mai multe despre conducerea şi organizarea unei afaceri.

Mai precizăm că premierea şi încheierea evenimentului va avea loc mâine la Casa de Cultură „ Mihail Sadoveanu”, din Paşcani, iar anul trecut marele premiu a fost câştigat de o firmă din Suceava, Zveco Event, care avea drept activitate, organizarea de evenimente.

Alte articole

Scandal intre consilierii pascaneni privind locuintele pentru tineri -VIDEO

Scandal in legislativul pascanean privind soarta a doua demersuri...

Probleme de mediu, la mai multe service-uri auto din Pașcani

Semnal de alarma ingrijorator privind incalcarea normelor de mediu...

ZERO TAXE PE SALARIUL MINIM (P)

Prețurile cresc în continuare vertiginos. În perioada aceasta, este...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow