24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

A început Târgul de Turism al României. Comuna Tătăruși reprezintă zona noastră

Timp de patru zile, peste 230 de agenţii de turism şi tour-operatori din România, Austria, Bulgaria, Germania, Grecia, India, Iordania, Israel, Italia, Macedonia, Marea Britanie, Palestina, Republica Dominicană şi Ungaria sunt prezenţi la Târgului de Turism al României (TTR), care se desfăşoară la Bucureşti în perioada 17 – 20 noiembrie, la Romexpo.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, a precizat că la TTR agenţiile au venit cu oferte speciale cu discounturi semnificative, de până la 50%, luând în calcul şi reducerile suplimentare de minim 10% oferite numai pe perioada târgului.

TAROM Tours oferă pachete city break în marile oraşe europene la preţuri promoţionale pe durata târgului. Printre acestea, cele mai căutate sunt pachetele turistice cu două nopţi de cazare la Amsterdam, de la 255 euro/persoană, Barcelona, de la 295 euro/persoană, Londra, de la 295 euro/persoană, Madrid, de la 238 euro/persoană, Paris, de la 275 euro/persoană, Viena, de la 199 euro/persoană. Perioada de călătorie este între 17 noiembrie 2016 şi 28 octombrie 2017 (ultima dată de retur), cu excepţia perioadelor de sărbători ( 21.12.2016 – 08.01.2017 şi 15 – 23.04.2017), transmite Agerpres.

CFR Călători oferă la târg, pentru călătoriile spre munte, reduceri de 25% la Trenurile zăpezii, în lunile ianuarie şi februarie 2017.

Vizitatorii târgului au încercat, încă de la ora deschiderii evenimentului, să descopere cele mai bune oferte pentru vacanţele dedicate Sărbătorilor de iarnă, pachete turistice pentru pieţele de Crăciun din marile capitale europene, pachete pentru vacanţe la sky, oferte last minute ale marilor companii aeriene naţionale şi internaţionale pentru city-breakuri de final de an.

“România este cea mai solicitată destinație pentru Crăciun și Revelion, cele mai căutate zone fiind Bran-Moeciu, Râșnov, Poiana Brașov, Predeal și Sinaia. În topul preferințelor românilor sunt și regiunile Bucovina și Maramureș, precum și orașele Sibiu, Brașov, Oradea și împrejurimi, la care se adaugă și stațiunea Mamaia și Delta Dunării. Cererea pentru destinațiile interne s-a majorat în această perioadă cu 15 la sută față de perioada similară a anului trecut”, spune Cosmin Marinof, director naţional de vânzări TUI TravelCenter/Eurolines.

La plajă de Craciun şi Revelion

Potrivit acestuia, valoarea medie a unui pachet de servicii turistice pentru petrecerea sărbatorilor în străinătate este de 650 de euro/persoană, în timp ce pentru sărbătorile în România aceasta ajunge la 250 euro/persoană. De asemenea, tot mai mulţi români aleg să meargă la plajă în perioada sărbătorilor de iarnă, destinațiile cele mai cerute fiind Republica Dominicană, Mauritius, Zanzibar, Maldive și Thailanda.

Gran Canaria este noua destinaţie charter a anului 2017 pentru mai multe agenţii de turism. Estimările specialiştilor arată, de altfel, că Spania va fi alegerea celor mai mulţi români care călătoresc în străinătate şi îşi cumpără vacanţele prin agenţii de turism.

„Anul acesta începem să operăm, timid încă, chartere pe Ciprul de Nord, destinaţie care începe să semene puţin cu Antalya. O altă noutate este Coasta de Azur, cu plecare din Cluj, Malaga din Cluj-Napoca, Valencia din Iaşi, Creta-Chania din Iaşi, Mallorca din Iaşi, Kos din Bucureşti, Mallorca din Timişoara, Ischia din Bucureşti. Avem foarte multă Spanie, pentru că nu ştim cum sau cât îşi va reveni Antalya în 2017 şi trebuie să tragem cât mai mult pe Spania”, a precizat Alin Burcea, CEO Paralela 45, citat de Agerpres.

Agenţia oferă, pe perioada TTR, reduceri de până la 50% pentru produsele din 2017 (40% Early Booking + 10% reducere cu ocazia târgului de turism). Perioada de aplicabilitate a reducerilor este până pe 21 noiembrie 2016. De asemenea, agenţia oferă reduceri de Black Friday, de până la 100 euro/persoană pentru produse pentru anul 2016: Madeira, Tenerife, Malta – turism social, Pieţele de Crăciun, Dubai, dar şi pentru Revelion în Singapore&Bintan, Mauritius, Los Angeles & Las Vegas, Maroc, Budapesta &- Viena, Atena.

EuropaTravel, agenţia de turism poziţionată pe segmentul low-cost, promovează pe perioada târgului reduceri de 50% pentru vacanţele cu autocarul în Grecia, Turcia şi Bulgaria, dar şi preţuri pornind de la 199 euro/persoană pentru vacanţele cu avionul în Turcia, la resorturi al-inclusive.

Christian Tour vine la Târgul de Turism cu peste 30.000 de vacanţe la preţuri reduse cu până la 50%. Cele mai ieftine sunt sejururile cu plecare cu autocarul în Grecia – de la 15 euro/persoană o vacanţă în insula Thassos, de la 16 euro în Zakynthos şi de la 25 de euro în Halkidiki.

Spania scoate Turcia din joc

„O noutate a sezonului estival 2017 este lansarea în premieră pentru piaţa din România a cursei charter cu avionul către Gran Canaria, fiind disponibile pachete care pornesc de la 489 de euro/persoană. De altfel, cererile numeroase pentru destinaţii turistice din Spania, din ultimele sezoane, ne-au determinat sa creştem numărul de locuri charter către Mallorca şi Tenerife, dar şi să introducem această nouă destinaţie, Gran Canaria, un mic paradis pentru tineri şi pentru iubitorii de distracţie”, spune Marius Pandel, CEO-ul Christian Tour.

Târgul de Turism al României este organizat şi găzduit de Romexpo, în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, Asociaţia Naţionala a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).

Sursa evz.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow