More

  A început sezonul bureților dar și a primelor intoxicații

  Array

  Ploaia şi temperaturile peste 20 de grade au creat condiţiile perfecte pentru apariţia bureților de pădure. Şi cum sunt din belşug mulţi comercianţi se grăbesc să facă un ban în plus şi vin cu ei la piaţă, însă nu toţi sunt comestibili.

  A început sezonul bureților şi pieţele din municipiu sau străzile de lângă păduri sunt pline cu comercianţi de ocazie care vor să profite de acest dar gratuit al pământului. Preţurile sunt şi ele pe măsură, un kg de hribi ajungând şi la 20 de lei, iar cumpărătorii nu se lasă mult aşteptaţi.

  Sunt însă şi păşcăneni care nu au încredere în cunoştinţele comercianţilor în materie de ciuperci şi preferă să le cumpere din supermarket sau să le culeagă personal.

  În ambele cazuri, fie că îi cumpăraţi sau îi culegeţi trebuie să fiţi atenţi deoarece nu sunt puţine cazurile în care familii întregi s-au intoxicaţi cu ciuperci otrăvite. De exemplu, ieri, o femeie de 65 ani din Scobinți a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a mâncat bureţi culeşi chiar de ea din pădure. Bătrână a ajuns la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi pentru tratament de specialitate.

  Primele simptome ale intoxicației cu ciuperci sunt greaţa, vărsături, hipertensiune, salivație abundentă şi halucinaţii. În aceste cazuri se recomandă ajutor specializat de urgenţă.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Reprezentantii Consiliului Local in CA-urile scolilor

  Legislativul pascanean a fost convocat in regim de urgenta pentru desemnarea reprezentantilor in Consiliile de Administratie si Comisiile pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii, in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI