6.1 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021
Array

A început școala! Ce spun politicienii și care a fost atmosfera

A început școala!  Ce spun politicienii și care a fost atmosfera

 A sunat clopoțelul pentru milioane de elevi ce astăzi au dat startul unui nou început. Care somnoroși, care gătiți la patru ace, care cu buchete de flori în mâini, care cu telefoane, care cu lacrimi în ochi ori cu zâmbetul larg. Toți însă și-au dat întâlnire la școlile unde învățată. După minute de discuții, au urmat discursurile din cadrul deschiderilor festivităților susținute de politicieni, autoritățile locale, polițiști sau Inspectoratul Școlar. S-a cântat și imnul și s-au spus rugăciuni. Menționăm că toate școlile din Municipiu au avize de funcționare, conform spuselor primarului Pantazi.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT!

 11 septembrie 2017. În această zi s-a dat startul unui nou an școlar. Școlile au fost luate cu asalt de la primele orele ale dimineții. La Școala Gimnazială “Iordache Cantacuzino” din Pașcani părinții și-au însoțit prichindeii până a fi preluați de învățători sau diriginiți. Așezați în careu, festivitatea a debutat cu intonarea imnului României.

Edilul Municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi a spus “prezent” la această unitate de învățământ, loc unde a vorbit despre investițiile ce sunt în derulare la această școală, urmând ca pe viitor să fie câștigat un proiect cu fonduri europene privind reabilitarea terminică.

De asemenea a menționat că alături de toții consilierii locali s-a reușit premierea olimpicilor și a celor mai buni elevi cu rezultatela școlală dar și a fetelor care au luat 10 la bac.

Aici a fost prezentă și noul subprefect al Iașului, Valentina Iosub care a transmis elevilor, părinților și profesorilor să aibă putere de muncă și rezultate bune la școală. De asemenea a felicitat conducerea orașului că tot timpul se găsesc fonduri pentru ca școlile să funcționeze conform standardelor.

Deputatul Vasile Axinte a fost și el prezent la festivitatea de deschidere a anului școlar. Parlamentarul a mers la Liceul Teoretic “Miron Costin” din Pașcani, loc unde a vorbit celor prezenți despre proiectele Guvernului pentru școli.

Viceprimăriția Gabriela Nedelcu a fost prezentă la “Unirea” și la „Sadoveanu”. Ea s-a adresat celor prezenți cu urarea de un an școlar bun dar și cu felicitări pentru elevii care au obținut rezultate bune la învățătură.

Oameni legii prezenți în școli au dat citire mesajelor de la Inspectoratul de Poliție si jandarmerie.

La evenimente au fost prezenți și colaboratorii unităților de învățământ care susțin în continurea proiecte de parteneriat între instituții. De asemenea, au fost prezenți și o parte dintre consilierii locali.

La “Sadoveanu” profesorii și invitații au fost primiți cu pâine și sare oferite de câțiva elevi care erau îmbrăcați în haine populare românești. Câțiva dintre ei au citit și o rugăciune.

Și preoții au binecuvântat anul școlar și pe cei prezenți prin slujbe religioase.

Aceeași atmosferă a fost mai la toate școlile din țară.

La Hîrlău, la Liceul Tehnologic invitați la eveniment au fost edilii și senatorul Victorel Lupu. Parlamentarul a vorbit celor prezenți despre munca ce o depun profesorii și părinții pentru ca elevii să reușească în viață.

Primarul Curcă a vorbit celor prezenți să aibă un an școlar bun și să se implice în actul educațional. Edilul a promis sprijin conducerii școlii și speră ca tradiția de a premia elevii să continue.

Directorul școlii a menționat despre rezultatele obtinute de elevii școlii dar și proiectele Erasmus ce le au în desfășuare în anii următori. De asemenea, a menționat și despre condițiile bune de școlarizare ce le are în acest moment unitatea de învățământ.

Festivitățile s-au încheiat după întâlnirele în sălile de clasă cu diriginții. Fiind vremea frumoasă, localurile au fost luate cu asalt de către elevi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

ANUNT PRIVIND FINALIZAREA IMPLEMENTARII PROIECTULUI „Grant pentru capital de lucru”

ANUNT PRIVIND FINALIZAREA IMPLEMENTARII PROIECTULUI „Grant pentru capital de lucru”

Se întrerupe furnizarea apei in orașul Targu Frumos si împrejurimi

Lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă în zilele de 26 și 27 octombrie 2021 În scopul...

Meteo până pe 7 noiembrie. Vremea se schimbă brusc, ce temperaturi vom avea timp de două săptămâni

Meteo ANM pentru următoarele două săptămâni. Astăzi Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele...

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din Pașcani, au ars duminică

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din municipiul Pașcani, au ars duminică, 24 octombrie, dupa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI