More

  A început programul Rabla pentru companii

  Array

  Persoanele juridice şi instituţiile publice acceptate în programul Rabla, după încheierea primei etape de evaluare, se pot adresa, începând de ieri, operatorilor economici autorizaţi pentru casarea autovehiculelor uzate, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). În prima sesiune de analiză şi validare a dosarelor depuse de către persoanele juridice şi instituţiile publice în programul Rabla 2013 au fost înregistrate 570 de dosare, dintre care 81 de dosare au fost acceptate pentru 378 autovehicule. În acelaşi timp, alte 125 de dosare au fost respinse, iar persoanele juridice şi instituţiile publice aflate în această situaţie au posibilitatea întocmirii unui nou dosar de finanţare pe care să-l depună la sediul AFM, în vederea participării la program, până la data de 31 august 2013.
  Potrivit sursei citate, începând de joi, 25 iulie 2013, persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost acceptate în program se pot adresa unuia dintre operatorii economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz.
  Prin programul Rabla, AFM a emis un număr de 3.000 de tichete valorice pentru persoanele fizice şi instituţiile publice, iar cumularea eco-tichetului cu tichetul clasic este posibilă numai în cazul achiziţionării unui autovehicul electric. Pentru stimularea cumpărării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, a unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii ce CO2 mai mică de 100g/km, precum şi a unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

  Sursa Evenimentul

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet