25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

A început procesul „Lotului Hârlău“ implicat în mafia lemnului

În dosar sunt judecaţi mai marii oraşului: fostul primar, fostul viceprimar, directorul Ocolului Silvic, dar şi şeful Poliţiei din oraş

Judecătorii Tribunalului Iaşi au început ieri procesul „VIP-urilor“ locale din Hârlău trimise în judecată într-un dosar de corupţie la începutul acestui an. Primul termen de judecată a avut loc ieri, magistraţii dispunând amânarea cauzei. În acest dosar, sunt judecaţi pentru fapte de corupţie sau asimilate celor de corupţie Con­stantin Cernescu – fostul primar, Florin Ţăpuşă – fostul viceprimar, Ioan Amariei – directorul Ocolului Silvic, dar şi Dumitru Simionescu – şeful Poliţiei din oraş. Ancheta a pornit de la un denunţ făcut împotriva lui Ioan Amariei, care a fost reclamat că în perioada iunie – august 2014 a solicitat de la un om de afaceri trei uşi de garaj, precum şi neplata unei lucrări executate la casa sa. Totul în schimbul derulării unui contract încheiat de instituţia publică la care lucra (VEZI AICI).

Procurorii mai notează că, ulterior, Amariei i-ar fi cerut şi 10.000 de lei respectivului om de afaceri. „În perioada septembrie 2014 – decembrie 2015, inculpatul Amariei Ioan, în aceeaşi calitate, şi-a încălcat atribuţiile de serviciu, în sensul că a dispus şi a determinat mai multe persoane, printre care şi pe inculpatul Cojocaru Constantin, să elibereze diferite cantităţi de material lemnos fără întocmirea documentelor legale sau consemnând în mod fals vânzarea unui sortiment de material lemnos cu o va­loare inferioară“, au precizat pro­curorii.

Printre beneficiarii materia­lului lemnos s-au numărat primarul Cernescu, dar şi şeful Poliţiei din oraş, Dumitru Simionescu. Pe 11 august 2015, mai arată anchetatorii, Amariei, împreună cu angajatul Pavel Dulgheru, nu au confiscat o cantitate de material lemnos găsită asupra unei persoane care nu avea documente justificative.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow