17.6 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

A început postul Paștelui. Prețurile legumelor sunt piperate

Cel mai aspru si lung post din an, cel al Pastelui, a inceput astazi pentru crestinii ortodocsi, si va tine pana in 19 aprilie. Magazinele s-au aprovizionat cu marfa de sezon, de post, iar legumele au aparut pe tarabe, insa preturile sunt piperate.

post

Postul Pastelui are şapte săptămâni şi doar două zile cu dezlegare la peşte, respectiv de Bunavestire, 25 martie, şi de Florii, 13 aprilie. Învierea Domnului va fi prăznuită în 20 aprilie. Postul Paştelui este postul dinaintea Învierii Domnului, este cel mai lung şi mai aspru dintre cele pa­tru posturi de durata ale Bisericii Ortodoxe, fiind numit şi Postul Mare.

Postul este reţinerea totală sau parţială de la anumite alimente şi băuturi, pe un timp mai lung sau mai scurt, în scop religios-moral.

Nu toti pascanenii tin post alimentar. Si din cauza bolilor de care sufera, dar si din lipsa banilor. Ei spun ca cel mai important este sa aiba retinere de la ganduri, pofte, patimi si fapte rele.

Pe langa postul trupesc si cel sufletesc, credinciosii trebuie sa tina si post alimenatr. Adica sa elimine in aceste 40 de zile produsele din carne, lactate, oua si alcoolul. Majoritatea magazinelor din oras si-au adaptat marfa ce sezon. De pe rafturi nu lipsesc produsele din soia, tocanele de legume, zacusca, ciupercile, dar si legumele rosii, castraveti, salate sau gogosarii.

În acest an, Paştele ortodocşilor este în aceeaşi zi cu cel al catolicilor, la fel cum s-a întâmplat în 2010 şi 2011. Diferenţa dintre Paştele catolic şi cel ortodox poate varia de la o săptămână la cinci săptămâni, cum s-a întâmplat în 2008. www.bittv.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow