18.8 C
Paşcani
joi, septembrie 29, 2022

A început Postul Mare la catolici. Paștele, cu o săptămână mai devreme decât la ortodocși

- Advertisement -

Începând de miercuri, 6 martie 2019, creştinii catolici au in­trat oficial în Postul Mare pentru a se pregăti de celebrarea Învierii Domnului, a sărbătorilor Pascale.

Primul moment marcant al acestui post este miercurea cenuşii, care a avut loc ieri, când s-au presărat pe capetele credincioşilor cenuşa obţinută din ramurile purtate în procesiune în Duminica Floriilor din anul precedent. Credinţa catolică explică faptul că această cenuşă binecuvântată are ca rol îndemnarea creştinilor să înceapă timpul destinat purificării sufletului.

„Prin acest semn de pocăinţă se exprimă smerenia şi condiţia omului păcătos, care-şi mărturiseşte păcatul în faţa lui Dumnezeu, arătând astfel dorinţa unei convertiri interioare în speranţa că Domnul este milostiv cu el. Acest drum al convertirii sufletului îşi atinge punctul său maxim cu celebrarea tainei mărturisirii păcatelor. Postul Mare este timpul când creştinul e chemat să se preocupe mai mult de rostul existenţei sale“, au precizat reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi.

Continuarea pe www.ziaruldeiasi.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow