10.2 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

A început pavarea Esplanadei din Paşcani

Au început lucrările de pavare pe Esplanada din Paşcani. Deocamdata se lucrează în zona parcării de maşini din apropierea Poliţiei Municipale, unde sunt folosite pavele de culoare maro şi cenuşiu. Urmează zona centrală şi aleile pietonale care vor fi placate cu materiale rezistente la trafic intens, mai deschise la culoare. Proiectanţii şi constructorul au prezentat administratiei locale mai multe modele urmând să fie stabilită varianta finală.
Edilul municipiului spune că lucrarile din cadrul Planului de Dezvoltare a Zonei Vale sunt realizate în proporţie de peste 60% şi ca trebuie finalizate până la sfârşitul anului.
Dacă Esplanada urmează să fie îmbrăcată cu pavaj diferit de cel de până acum lucrările de amenajare a scărilor mari sunt aproape finalizate. Chiar dacă circulaţia a fost interzisă, pana la finalizarea executiei lucrarilor unii păşcăneni se încumeta să urce dealul pe acolo, în loc să mearga pe rutele ocolitoare. Mai mult copiii au transformat balustradele de inox în locuri de joacă.
Menţionăm că proiectul de finanţare a fost semnat în anul 2009 pe timpul administraţiei Craciunescu. Valoarea investiţiei este de peste 5 milioane de euro din fonduri europene şi de la bugetul local.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow