21.9 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

A început modernizarea centrului orașului Hârlău. Strategia de dezvoltare va fi aprobată maine

Au inceput lucrarile de modernizare a centrului orasului Harlau. Astazi au demarat lucrarile de asfaltare pe strazile Logofat Tautu, Sfantul Neculai si tronsonul care trece prin fata Judecatoriei pe o distanta totala de aproape 1,5 km. Investitia estimata la 6,6 miliarde de lei vechi fara TVA este suportata in totalitate de bugetul local, lucrarile fiind executate de societatea Eky Sam din Targu Frumos . De asemenea, muncitorii de la societatea locala de salubritate vor executa in regie proprie lucrarile de bordurare si cele de amenajare a trotuarelor .

In acest sens a fost inchisa circulatia pe aceste strazi, lucrarile de asfaltare urmand sa fie finalizate in cateva saptamani de zile. Primarul Harlaului spune ca in acelasi timp pe unele strazi vor incepe lucrarile de aductiune cu apa si canalizare realizat de Apa Vital Iasi, investitie prevazuta in master -planul judetului, dupa care se va turna covor asfaltic.

Cea de-a doua etapa de modernizare a centrului Harlaului va fi demarata in continuare, cel mai probabil din a doua jumatate a lunii august. Atunci vor fi asfaltate inca 3 strazi, valoarea investitiei fiind estimata la circa 3 miliarde de lei vechi fara TVA.

Mentionam ca in cursul zilei de maine legislativul local este convocat in sedinta ordinara pentru a aproba strategia de dezvoltare a orasului Harlau pentru perioada 2014 -2020. Documentul cuprinde o serie de proiecte vitale pentru cetateni care urmeaza sa fie implementate mai ales cu fonduri guvernamentale si europene.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow