More

  A început ”Luna Culturii” la Pașcani. Expoziție dedicată personalităților neamului

  Array

  Luna Culturii la Pașcani a fost deschisă astăzi la Casa de Cultură printr-o expoziție organizată de muzeul din localitate, în cinstea personalităților care au trecut de-a lungul timpului prin această zonă. Ediția a XLIV(44)- a Zilelor ”Mihail Sadoveanu”, care are în centru personalitatea marelui scriitor, va continua în zilele următoare cu activități variate în care vor fi implicate și instituții de învățământ.

  Luna Culturii la Pașcani a debutat astăzi cu o expoziție organizată de Muzeul din localitate
  în cadrul Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu”. Sub titlul ”Personalităţi ale neamului românesc”, au fost expuse în holul instituției, documente, fotografii, medalii, plachete și tipărituri cu referire la viața și activitatea scriitorulului pășcănean, dar și a altor personalități care au marcat această zonă sau au trecut pe aici.
  afis muzeu
  În piesele expoziției sunt regăsite și personalități precum Miron Costin, Vasile Alexandri, Gheorghe Brătianu sau Constantin Ciopraga, iar vizitatorii vor avea ocazia să admire medalii și decorațiuni cu regii României, găsite la Lespezi, Dumbrava sau Topile. Printre cele peste 60 de piese expuse se regăsesc obiecte donate de colecționarii din zonă și alte instituții, iar unele dintre exponate sunt originale, conform muzeografului Daniel Sava.

  Această expoziție va fi accesibilă publicului până la data de 20 noiembrie, în cadrul programului Casei de Cultură. Următoarele activități incluse în Luna Culturii la Pașcani vor cuprinde expoziții, ateliere de creație plastică, vernisaj, lansare de carte, slujbă de pomenire, spectacole, work-shop de fotografie și un concurs ce va încheia seria de activități dedicate scriitorului Mihail Sadoveanu la Pașcani.
  luna culturii ccc
  Precizăm că pentru aceste activități organizate sub egida și organizarea Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu”, din Pașcani au fost alocați de la Bugetul Local peste 20.000 de lei, conform proiectului de hotărâre votat de consilierii locali la începutul acestui an.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  Profesorii solicita 50% reducere la transportul public local

    Profesorii si personalul contractual din scolile pascanene care fac naveta in suburbii,  ar putea beneficia de reducerea cu 50% a costului abonamentelor pe transportul...

  Femeie din Cristești dată dispărută

  Poliţiştii ieşeni caută o femeie care a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. Persoanele care deţin informaţii care să ajute la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI