15.8 C
Paşcani
marți, septembrie 27, 2022
Array

A început ”Luna Culturii” la Pașcani. Expoziție dedicată personalităților neamului

- Advertisement -

Luna Culturii la Pașcani a fost deschisă astăzi la Casa de Cultură printr-o expoziție organizată de muzeul din localitate, în cinstea personalităților care au trecut de-a lungul timpului prin această zonă. Ediția a XLIV(44)- a Zilelor ”Mihail Sadoveanu”, care are în centru personalitatea marelui scriitor, va continua în zilele următoare cu activități variate în care vor fi implicate și instituții de învățământ.

Luna Culturii la Pașcani a debutat astăzi cu o expoziție organizată de Muzeul din localitate
în cadrul Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu”. Sub titlul ”Personalităţi ale neamului românesc”, au fost expuse în holul instituției, documente, fotografii, medalii, plachete și tipărituri cu referire la viața și activitatea scriitorulului pășcănean, dar și a altor personalități care au marcat această zonă sau au trecut pe aici.
afis muzeu
În piesele expoziției sunt regăsite și personalități precum Miron Costin, Vasile Alexandri, Gheorghe Brătianu sau Constantin Ciopraga, iar vizitatorii vor avea ocazia să admire medalii și decorațiuni cu regii României, găsite la Lespezi, Dumbrava sau Topile. Printre cele peste 60 de piese expuse se regăsesc obiecte donate de colecționarii din zonă și alte instituții, iar unele dintre exponate sunt originale, conform muzeografului Daniel Sava.

Această expoziție va fi accesibilă publicului până la data de 20 noiembrie, în cadrul programului Casei de Cultură. Următoarele activități incluse în Luna Culturii la Pașcani vor cuprinde expoziții, ateliere de creație plastică, vernisaj, lansare de carte, slujbă de pomenire, spectacole, work-shop de fotografie și un concurs ce va încheia seria de activități dedicate scriitorului Mihail Sadoveanu la Pașcani.
luna culturii ccc
Precizăm că pentru aceste activități organizate sub egida și organizarea Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu”, din Pașcani au fost alocați de la Bugetul Local peste 20.000 de lei, conform proiectului de hotărâre votat de consilierii locali la începutul acestui an.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ELEVII PASCANENI, PUSI PE DRUMURI PENTRU ABONAMENTELE GRATUITE

  Nemultumiri in randul elevilor si parintilor din Pascani in...

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, la Stolniceni Prăjescu

Caravana Institutului Regional de Oncologie din Iași pentru testări...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow