23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

A început inventarierea parcărilor din Pașcani

Administrația locala din Pașcani a început inventarierea locurilor de parcare de pe raza municipiului. Angajații primăriei au făcut schițe pentru zonele de blocuri din zona vale a orașului. Precizările au fost făcute de viceprimarul municipiului Pașcani, Cristian Rățoi. Potrivit edilului, în funcție de datele care vor fi colectate din teren, ar putea fi demarate procedurile de licitație.

Săptămâna viitoare voi discuta cu cei doi responsabili de la compartimentul Administrare parcări și cimitire. Am înțeles că zona din Vale a fost aproape toată încadrată în schițe cu privire la parcările de la blocuri, voi vedea ce materiale va prezenta angajatul și în funcție de acestea cred că vom demara procedurile pentru licitație. Mai întâi să vedem câte locuri de parcare sunt și ce posibilități mai avem pentru extinderea lor. După ce voi vedea schițele voi putea da mai multe detalii.” a precizat viceprimarul municipiului Pașcani, Cristian Rățoi.

De precizat este faptul că legislativul local a aprobat, în ședința ordinara din 27 ianuarie, un nou regulament pentru parcările rezidențiale și publice cu plata în municipiul Pașcani, propus de viceprimarul Cristian Rățoi. Regulamentul ar urma să fie aplicat în mai multe etape, în următorii ani de zile. Potrivit documentului, parcările vor fi administrate prin intermediul Gospodăriei Comunale. Vor fi identificate și inventariate locurile de parcare, apoi vor fi făcute cărțile funciare, acolo unde este cazul. Licitatile pentru parcările rezidențiale vor avea loc după rezolvarea acestor probleme și doar în măsură în care vor fi solicitări.  Conform noii hotărâri, licitația pentru un loc de parcare vă porni de la 200 lei/an.

Regulamentul poate fi citit aici. 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow