1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

A început campania de vaccinare în școlile din Pașcani

vaccin2

De cateva zile a inceput campania nationala de imunizarea copiilor din clasa intai cu vaccin rujeolic-rubeolic-oreion pentru prevenirea apariţiei în colectivităţile de copii a cazurilor de „boli ale copilăriei”. In momentul de fata, in Pascani si cele 5 suburbii, au fost vaccinati, de catre medicii de la Cabinetul Scolar din Pascani, doar jumatate, din cei aproape 300 de micuti, urmand ca saptamana care vine sa mearga la scolile din zona Vale a Muncipiului si apoi la cele din suburbii. Campania se desfasoara pana pe 18 octombrie, iar conform celor spuse de medicul scolar Iustina Filipov, parintii si micutii au fost receptivi si nu a intampinat refuz din partea acestora.
Campania de imunizare se va desfasura pana pe 18 octombrie. Inainte de a incepe campania de imunizare, parintii micutilor, au fost informati cu privire la vaccinul care urmeaza sa fie administrat, dar si despre contraindicatii temporare sau reactii adverse.
Următoarea campanie de vaccinare, împotriva poliomielitei, se va desfăşura în luna decembrie şi se va adresa copiilor din clasa zero şi celor din clasa a II-a. Cea de-a treia campanie, împotriva difteriei şi tetanosului, este prevăzută pentru începutul anului viitor, în ea fiind incluşi elevii din clasele a VIII-a. In cele trei campanii este prevăzută vaccinarea a 2 300 de elevi din Municipiu. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow