13 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

A început campania de semnare a cererilor pentru religie in școli

Se completeaza cererile pentru ca elevii, de la cel mai mic pana la cel mai mare, sa faca sau nu ora de religie, la scoala. Cererile pentru participarea la cursurile de religie din scoli trebuite depuse de catre parinti pana pe 6 martie. De exemplu, la o scoala din Pascani, au completat cererile peste 90 la suta dintre elevi, cererile.

RELIGIE IN SCOLI

Ministerul Educatiei a trimis deja in unitatile de invatamant modelul de formular care trebuie completat de parinti si elevii majori, pentru a-si da acordul daca vor sa faca religia la ore, dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca orele de religie sa se faca doar la cerere.

La Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pascani cererile au fost completatea deja de parinti si elevii majori.

La fel s-a intamplat si la Colegiul din Hirlau. Au avut loc sedinte cu parintii si le-a fost explicata necesitatea si rolul religiei la scoala. Cererile au fost completate, iar parintii care nu au apucat inca, mai au timp pana la inceputul lunii martie sa depuna cererile.

Directorul unitatii de invatamant, profesorul Aurel Neicu spune ca cererile pot fi depuse la secretariatul scolii pe care o conduce, in intervalul orar 8.00 – 16.00.

Cei care vor dori religie pentru copiii lor trebuie sa mentioneze cultul: ortodox, catolic sau de alta confesiune. Cei care nu vor ora de religie, vor face alt optional.

Parintii si elevii intrebati de reporterii Bit TV spun ca ei vor sa studieze religia la scoala.

Si acest micut vrea sa studieze religia. La cei 5 ani ai sai a invatat deja Crezul.

Pana pe 8 martie vor fi operate modificarile, urmand ca pentru anul scolar urmator Ministerul Educatiei sa stabileasca si numarul de profesori de religie care vor ramane in sistem.

Cererile pentru participarea la cursurile de religie din scoli trebuie depuse de catre parinti pana pe 6 martie.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow