16.9 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
16.9 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
Array

A inceput campania de impadurire. Mii de puieti de salcami plantati pe Valea Siretului

Campania de impadurire in zonele de langa Pascani a inceput de ieri. In prima locatie stabilita s-a plantat pana acum pe o suprafata de peste 3 hectare. Lucrarile sunt facute de o firma din Neamt, care a castigat licitatia organizata de Directia Silvica Iasi.

Pe Valea Siretului, in dreptul localitatii Stolniceni-Prajescu se planteaza de zori. Astazi este a doua zi de cand 40 de oameni planteaza puieti de salcami in zonele in care s-a facut taieri de arbori. Suprafata totala de lucru este de 5 hectare, in care se vor pune aproape 25.000 de copacei.
De maine, lucrarile vor incepe in localitatile Tatarusi si Iorcani.

Mentionam ca pana acum au fost scosi din pepienera din Todiresti, sute de mii de puieti de toate speciile. Ei vor ajunge in padurile din raza Ocolului Silvic Pascani, dar si in cele din Hirlau si Padureni.

In cadrul acestei campanii, denumita „Luna padurii”, vor avea loc doua actiuni deosebite. Prima va fi la sfarsitul lunii, cand se va planta molid argintiu in curtea Palatului Al. I. Cuza din Ruginoasa, iar a doua, in aprilie la Unitatea Militara din comuna Mogosesti Siret.

Mentionam ca in total se vor planta 40 de hectare cu peste 200.000 de arbori.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
16.9 ° C
17.3 °
16.2 °
92 %
2.9kmh
0 %
mar
26 °
mie
28 °
joi
34 °
vin
27 °
sâm
23 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI