12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

A început asfaltarea pe strada Gării. Constructorul foloseşte semafoare mobile pentru fluidizarea traficului

Au început lucrările de asfaltare pe strada Gării din Paşcani. Primul strat este turnat pe porţiunea de drum de la bariera CFR pana la Şcoală Speciala şi va continua, în etape, până la intersecţia cu strada Vatra. Pentru a nu fi blocată  de tot circulaţia rutieră constructorii folosesc semafoare mobile de acces. În zona se circulă cu dificultate doar pe un singur sens. În acelaşi timp pe celelalte tronsoane de drum se lucrează la terasamente iar operatorul ApaVital înlocuieşte conductele şi realizează branşamentele necesare la reţelele de apă şi canalizare, investiţie estimate la aproape 3 milioane de lei fără TVA. De asemenea trotuarele vor fi modernizate cu borduri şi pavele.

“Imediat ce lucrările de pregătire vor fi terminate constructorii vor continua să toarne primul strat de asfalt şi pe celelalte tronsoane. Se intentioneaza ca investiţia să fie finalizata până la sfârşitul acestui an” a precizat pentru BIT TV, viceprimarita Gabriela Nedelcu.

Valoarea investiţiei este de 5,7 milioane de lei, iar de la bugetul local a fost alocată suma de 2 milioane de lei.

În acelaşi timp Pascaniul a fost cuprins în lista cu investiţiile finanţabile din fonduri guvernamentale cu cu 5, 59 milioane de lei, pentru acest obiectiv, din care municipalitatea poate deconta doar cheltuielile eligibile de cca 4 milioane de lei.

 

Foto: Alex Anghelus – Facebook

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow