More

  A început admiterea de toamnă la universităţi

  Array

  Două universităţi de stat din Iaşi au început de ieri sesiunea de toamnă de admitere. Universitatea „Al.I. Cuza“ a pregătit pentru sesiunea de admitere din toamnă 7 – 9 septembrie un număr de 340 de locuri la buget, 1.160 la taxă şi 195 la fără frecvenţă, la care se pot înscrie bobocii de toamnă. Şi prezenţa a fost ridicată în prima zi, fiind depuse 418 dosare la cele 15 facultăţi ale UAIC. 

  Cele mai multe, aproape o treime, s-au înregistrat la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor – 136 pe 15 de locuri disponibile la buget şi 292 disponibile la taxă. Apoi a urmat Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, unde s-a înregistrat şi concurenţa record din vară, aproape 6,5 candidaţi pe un loc, cu 106 candidaţi pe două locuri la buget şi 147 la taxă.

  n rest, concurenţa la UAIC a fost peste limitele din toamna anilor trecuţi – 15 candidaţi la Biologie pe 54 de locuri bugetate; 6 la Chimie, pe 46 de locuri bugetate; 12 la Educaţie Fizică şi Sport, doar la specializarea sport şi performanţă motrică, unde sunt 50 de locuri, în rest fiind ocupate toate locurile; 47 la Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice pe 14 locuri bugetate şi 165 la taxă; 4 la Fizică pe 43 bugetate; 24 la Geografie şi Geologie pe 86 bugetate; 11 la Istorie pe 8 bugetate; 42 la Litere pe 29 bugetate; 4 la Matematică pe 10 locuri la taxă; 9 la Teologie Ortodoxă pe 28 de locuri bugetate; 2 la Teologie Romano-Catolică pe 15 locuri bugetate.

  În acest an, Dreptul şi Informatica nu mai organizează admitere în sesiunea de toamnă. La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ există 116 locuri la buget şi 85 la taxă scoase la concurs în această toamnă, perioada de înscriere fiind  7 – 12 septembrie. În prima zi de admitere au fost depuse 25 de dosare, doar la trei facultăţi – Agricultură, 10 dosare, Horticultură, 7 dosare, şi Zootehnie, 8 dosare, fiindcă Medicina Veterinară şi-a ocupat toate locurile din vară.

  Sursa

  Ce părere ai?

  Related Articles

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile. //

  Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor pentru firmele din turism și HORECA

  Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor pentru firmele din turism și HORECA. Este vorba de un ajutor în valoare de 20% din pierderile suferite în 2020, comparativ cu anul 2019. //

  Schimbări pe platforma națională de vaccinare. Ce informații noi au apărut

  Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă, joi seară, că platforma de programare a fost optimizată şi arată poziţia în lista de aşteptare şi capacitatea de vaccinare. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet