9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

A fost votat bugetul și lista de investiții pentru orașul Târgu Frumos. Tensiuni în legislativul local

Legislativul local din Târgu Frumos a aprobat miercuri, 1 februarie, bugetul și lista de investiții pentru acest an din oraș, într-o ședință ordinară. Înainte de vot, au fost discuții tensionate între consilier local PNL, Tudorel Drobotă, cel care a vrut să dea citire amendamentelor propuse de aleșii liberali și edilul, Ionel Vatamanu. Asta deoarece, președintele de ședința nu a dat citire amendamentelor propuse, ci doar a supus votului numărul atribuit acestora, considerând că dezbaterile pe aceste subiecte a avut loc în comisii.

După discuții, primarul a citit titlul fiecărui amendament. Toate propunerile liberalilor supuse votului în ședință au fost respinse.

A urmat apoi prezentarea bugetului și a listei de investiții, de către primarul orașului. Potrivit documentelor publicate pe site-ul Primăriei, veniturile din bugetul local pe acest an sunt de circa 48,3 milioane de lei, iar cheltuielile 56,2 milioane de lei. În ceea ce privesc investițiile, din toate domeniile, valoarea se ridică la circa 33,4 milioane de lei. Ca și exemple, pe listă se află lucrări precum reabilitarea, modernizarea și extinderea celor două grădinițe cu program normal și prelungit, reabilitarea terenului de sport de la Școala Garabet Ibrăileanu – aproape 360.000 lei, reabilitare și modernizare internat Liceul Teoretic Ion Neculce – 10,4 milioane de lei (PNRR), reabilitare străzi și trotuare și altele.

De precizat este faptul că documentele privind bugetul și lista de investiții sunt publicate pe site-ul primăriei, la secțiunea Serviciul Economic.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow