2.4 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

A fost votat bugetul la Tatarusi. Vezi ce investitii importante se vor face in comuna

Inca o comuna din preajma Pascaniului are deja votata proiectia bugetara pentru acest an. Din banii care au venit de la bugetul de stat, dar si din cei stransi din impozite si taxe, se vor finaliza proiecte importante pentru comunitate. Administratia locala spera ca va reusi sa atraga si fonduri europene pentru doua mari investitii.

Consilierii locali din Tatarusi au votat ieri bugetul pentru anul 2015. Veniturile si cheltuielile prognozate sunt de aproape 10 milioane de lei, mai mici fata de anul trecut.
Aceasta diferenta se datoreaza cotelor primite de la bugetul de stat, scazute cu aproape 600.000 de lei fata de 2014. Edilul comunei, Costel Iosub, a precizat ca aceasta diferenta ar urma sa fie acoperita in vara acestui an, in urma unei rectificari bugetare.

Banii de la bugetul local sunt in mare parte pentru plata salariilor functionarilor si a cadrelor didactice, si mai putin pentru investitii. Cele mai multe vor fi asigurate cu fonduri guvernamentale si europene.
Prioritare sunt cele care se afla deja in curs de finalizare, printre care si gradinita de la Tatarusi, baza sportiva sau iluminatul neconventional.

Totodata, edilul comunei spera ca in acest an sa fie gasite fonduri si pentru continuarea a doua proiecte importante pentru localnici: aductiunea cu apa si asfaltarea a 9 km de drumuri.

Din fondurile europene ce ar urma sa ajunga in comunitate se vor asfalta mai multe strazi si se va construi o baza de agrement.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow