14.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Array

A fost semnat manifestul alianţei de centru-dreapta

PDL, PNŢCD, Partidul Noua Republică, Iniţiativa Civică de Centru Dreapta şi Fundaţia Creştin Democrată (FCD) au semnat, miercuri, un manifest care va constitui temelia unei alianţe electorale de centru-dreapta pentru alegerile parlamentare de la sfârşitul anului.

„Azi PDl îşi exprimă intenţia de a-şi uni forţele cu alte formaţiuni politice prfund afectate de criza din ultimele două luni în vederea respectării valorilor democratice şi a statului de drept. Această alianţă se naşte în mod democratic, natural, pentru că ceea ce s-a întâmplat în România ne obligă la acţiune comună. În ultima perioadă, România a trecut prin cea mai profundă criză politică şi economică de după 89. Este începutul unei lupte adevărate pentru câştigul Dreptei. Am asistat la cel mai grav atentat asupra statului de drept. Manifestul este un legământ, o promisiune şi o dovadă că în România se poate face o politică îndreptată spre cetăţeni care să nu ţină cont de politica de grup. USL a fost un dezastru pentru România. Ne-a izolat de NATO, UE şi lumea europeana. Este nevioie de un efort comun pentru a îndrepta răul deja făcut“, a declarat preşedintele PDL Vasile Blaga.

„Am semnat un text în care am cuprins toate valorile şi principiile în care credem. Semnarea acestui manifest reprezintă finalul perioadei de acomodare și începutul luptei adevărate pentru un câștig al dreptei, al tuturor forțelor politice, al tuturor instituțiilor care reprezintă societatea civilă în alegerile parlamentare din sfârșitul acestui an. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele trei luni să nu se mai poată repeta. Am asistat cu toții la cel mai grav atentat asupra democrației românești și asupra statului de drept și nu era de imaginat că o societate modernă cu pretenție europeană, civilizată, să nu reacționeze atent, unit, împotriva unui rău care a depășit cu mult granițele jocului. În ultimul trei luni am asistat la cel mai dur exerciţiu împotriva democraţiei şi a statului de drept care a depăşit cu mult graniţele jocului politic“, a declarat preşedintele Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta Mihai Răzvan Ungureanu.

„Prin semnarea acestui manifest, PNŢCD revine pe prima scenă a politicii româneşti. Manifestul este un preambul al alianţei de dreapta care va participa la alegerile de la sfârşitul anului. Obiectivul PNŢCD este reconstrucţia lumii rurale şi revenirea la principiile morale în politică“, a declarat preşedintele PNŢCD Aurelian Pavelescu.

Manifestul a fost semnat de preşedintele PDL, Vasile Blaga, de preşedintele Iniţiativei Civice de Centru Dreapta, Mihai Răzvan Ungureanu, de preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, de preşedintele Partidului Noua Republică, Mihai Neamţu, şi de fondatorul Fundaţiei Creştin-Democrate Adrian Papahagi.

La ceremonia de semnare a manifestului au mai participat Cezar Preda, Radu F. Alexandru, Sulfina Barbu, Teodor Stolojan, Cristian Boureanu, Mihai Stănişoară şi Monica Macovei.

Sursa: Adevarul.ro

Alte articole